بررسی میزان اضطراب در بیماران تحت عمل جراحی بای پس عروق کرونری و تعیین عوامل موثر در آن

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران، دوره: 28، شماره: 170
  • کد COI اختصاصی: JR_JMUMS-28-170_013
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 33
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی اصغر قدس

Associate Professor, Nursing Care Research Center, Semnan University of Medical Sciences, Semnan, Iran

عباس کرامتی

MSc in Critical Care Nursing, Faculty of Nursing and Midwifery, Semnan University of Medical Sciences, Semnan, Iran

مجید میرمحمدخانی

Associate Professor, Research Center for Social Determinants of Health, Semnan University of Medical Sciences, Semnan, Iran

روانبخش اسماعیلی

Associate Professor, Orthopedic Research Center, Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran

محمد رضا عسگری

Associate Professor, Nursing Care Research Center, Semnan University of Medical Sciences, Semnan, Iran

چکیده

سابقه و هدف: اضطراب از جمله اختلالات شایع و مهم در بیماران است که نقش غیر قابل انکاری در عمل کرد اجتماعی، از سرگیری کار و فعالیت روزانه و کیفیت زندگی دارد. این مطالعه با هدف بررسی میزان اضطراب در بیماران تحت عمل جراحی بای پس عروق کرونری انجام شده است. مواد و روش ها: این مطالعه مقطعی بر روی ۹۶ بیمار در سنین ۷۰- ۳۵ سال در مرکز قلب مازندران (بیمارستان فاطمه الزهرا) انجام شد. نمونه گیری به صورت در دسترس و مبتنی بر هدف بود. ارزیابی اضطراب، توسط پرسش نامه های اشپیل برگر آشکار و پنهان انجام شد. یافته ها: در تجزیه و تحلیل داده ها، میانگین سنی نمونه ها (۶۵/۷ ± ۹۲/۵۵) بوده و میانگین اضطراب آشکار (۵۴/۵ ± ۸۴/۵۴) و اضطراب پنهان( ۰۶/۵ ± ۲۱/۵۳) بود. میزان اضطراب آشکار در مردان (۱/۵ ± ۷۲/۵۳) و در زنان (۷/۵ ± ۹۲/۵۵) که از نظر آماری اختلاف معنی داری را نشان داد (۰۵/۰= p). اضطراب آشکار بیماران با سن آن ها رابطه معنی داری داشت (۰۲/۰= p). اضطراب آشکار و پنهان دربیماران با توجه به شغل کارمند (۶۷/۸ ± ۵۵)، خانه دار (۵/۵ ± ۲۹/۵۶) و آزاد (۶۹/۴ ± ۳۴/۵۳) نیز دارای اختلاف معنی داری بود (۰۴۱/۰= p). استنتاج: بیماران تحت جراحی بای پس قلبی سطح اضطراب متوسطی را تجربه می کنند که  این امر در افراد با سنین پایین تر، زنان  و کارمندان بیش تر است. از این رو توجه بیش تر به این گروه ها باید مورد نظر قرار گیرد.

کلیدواژه ها

coronary artery disease, coronary artery bypass graft surgery, anxiety, بیماری شریان کرونری, جراحی پیوند بای پس عروق کرونر, اضطراب

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.