ارزش تشخیصی شاخص « الگوریتم خطر بدخیمی تخمدان» در قیاس با CA۱۲۵ در بیماران مبتلا به توده تخمدان

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران، دوره: 29، شماره: 174
  • کد COI اختصاصی: JR_JMUMS-29-174_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 91
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علیرضا رضایی

Assistant Professor, Department of Pathology, Islamic Azad University, Mashhad Branch, Mashhad, Iran

لیلا پورعلی

Associate Professor, Department of Obstetrics and Gynecology, Mashhad University of Medical Sciences, Mashhad, Iran

رامین مشعوفی

General Practitioner, Mashhad, Iran

سمیه معین درباری

Assistant Professor, Department of Obstetrics and Gynecology, Mashhad University of Medical Sciences, Mashhad, Iran

سمانه شوقی

BSc in Nursing, Mashhad University of Medical Sciences, Mashhad, Iran

چکیده

سابقه و هدف: سرطان تخمدان چهارمین علت مرگ و میر ناشی از سرطان های ژنیکولوژی در زنان است. استفاده از تومور مارکرهای خاص که در مراحل اولیه قدرت تشخیص دارند، در بهبود نتایج درمانی بسیار موثر می باشد. هدف از این مطالعه تعیین ارزش تشخیصی شاخص «الگوریتم خطر بدخیمی تخمدان» (ROMA) (Risk of Ovarian Malignancy Algorithm) در بیماران بستری مبتلا به توده تخمدان می باشد. مواد و روش ها: این مطالعه ارزش تشخیصی بر روی ۸۴ بیمار بستری در بیمارستان قائم مشهد با تشخیص توده تخمدان انجام شد. پس از اخذ رضایت از بیماران و ثبت اطلاعات دموگرافیک، سطح سرمی CA۱۲۵ (Cancer antigen-۱۲۵) وHE۴ (Human Epididymis Secretory Protein ۴) و ROMA پیش ازجراحی ثبت شده و نتایج آن با نتایج پاتولوژی بعد از عمل مقایسه شد. اطلاعات حاصل به وسیله نرم افزار SPSS نسخه ۲۰ و آزمون های کای اسکویر و مان ویتنی آنالیز شد. یافته ها: میانگین سن بیماران مورد مطالعه ۵۳/۱۳ ± ۵۴/۴۴ سال بود. حساسیت، ویژگی، ارزش اخباری مثبت و منفی و دقت کلیCA۱۲۵ در تشخیص تومورهای بدخیم تخمدانی به ترتیب ۸۹/۵۷ درصد، ۶۱/۸۴ درصد، ۳۸/۵۲ درصد، ۳/۸۷ درصد و ۷۵/۷۸ درصد بود (۰۰۱/۰> P). این یافته ها در مورد ROMA به ترتیب ۷۸/۹۴ درصد، ۷۵/۹۳ درصد، ۷۵ درصد، ۳/۹۲ درصد و ۲۹/۸۹ درصد بود (۰۰۱/۰> P). هم چنین مشخص شد که ROMA دارای دقت تشخیصی بالا در زنان قبل و بعد از یائسگی می باشد. استنتاج: دقت تشخیصی ROMA در تشخیص تومورهای بدخیم تخمدان نسبت به CA۱۲۵ بالاتر است، لذا می توان از این فاکتور در بررسی بدخیمی تومورهای تخمدان قبل از جراحی استفاده کرد.

کلیدواژه ها

ovarian mass, cancer antigen -۱۲۵, Risk of Ovarian Malignancy Algorithm, توده تخمدان, CA۱۲۵, ROMA

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.