روند نمرات ارزشیابی اساتید توسط دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی مازندران از سال ۱۳۹۱ الی ۱۳۹۵

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران، دوره: 29، شماره: 175
  • کد COI اختصاصی: JR_JMUMS-29-175_017
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 76
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهه محمودی

MS in Statistics, Deputy of Education, Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran

فتانه عمویی

PhD in Educational Management, Medical Educational Development Center, Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran

محمد صادق رضائی

Professor, Pediatric Infectious Diseases Research Center, Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran

سیاوش مرادی

Assistant Professor, Medical Educational Development Center, Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran

فروزان صادقی محلی

Assistant Professor, Medical Educational Development Center, Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran

چکیده

سابقه و هدف: بررسی و ارتقا کیفیت و توان آموزشی اعضای هیئت علمی دانشگاه ها به منظور بهبود کیفیت برنامه ها، رسیدن به خط مشی ها و انجام اقدامات بهتر آموزشی است. ارزشیابی اساتید توسط دانشجویان ابزار مهمی برای اساتید و همچنین برای مدیران آموزشی در جهت برنامه ریزی آموزشی است. هدف این مطالعه بررسی نمرات ارزشیابی اساتید علوم پزشکی مازندران از سال ۱۳۹۱ الی ۱۳۹۵ می باشد. مواد و روش ها: این مطالعه یک بررسی توصیفی- مقطعی بودکه بر روی کلیه اعضای هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مازندران از طریق سرشماری انجام گرفته است. چک لیست ارزشیابی اساتید از دیدگاه دانشجویان در سامانه الکترونیکی سما (سیستم مدیریت آموزشی) موجود و برای تمامی دانشجویان در مقاطع مختلف قبل از برگزاری آزمون های پایان ترم فعال می شود. نمرات ارزشیابی اساتید از سامانه مذکور استخراج و با استفاده از نرم افزار SPSS ورژن ۲۲، با به کارگیری روش های آمارهای توصیفی و استنباطی تجزیه و تحلیل شد و (۰۵/۰ > P) به عنوان معنی داری در نظر گرفته شد. یافته ها: نمرات ارزشیابی اساتید بین سال های ۱۳۹۱ الی ۱۳۹۵ مورد بررسی قرار گرفت که طیف آن از ۴/۰ ± ۲۵/۴ تا ۳/۰ ± ۴۹/۴ متغیر بوده است. میانگین نمرات ارزشیابی طی این ۵ سال از لحاظ آماری تفاوت معنی داری داشته است (۰۰۱/۰> P). استنتاج: بررسی میانگین نمرات ارزشیابی اساتید در مطالعه حاضر نشان داد که تغییرات نمرات در طی این دوره تفاوت معنی داری داشته است. با عنایت به اینکه همواره صحت اطلاعات جمع آوری شده توسط دانشجویان مورد سوال و ابهام قرار می گیرد، پیشنهاد می شود مطالعات آتی با رویکرد ترکیبی(کمی- کیفی) مورد بررسی قرار گیرد.

کلیدواژه ها

educational assessment, faculty, students, ارزیابی آموزشی, هیئت علمی, دانشجو

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.