بررسی تغییرات سفتی و بافت میوه گلابی در بارگذاری نیروهای مختلف و دوره های متفاوت انبارداری با شبکه عصبی مصنوعی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: دوماهنامه پژوهش های علوم و صنایع غذایی ایران، دوره: 15، شماره: 6
  • کد COI اختصاصی: JR_IFST-15-6_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 49
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد واحدی ترشیزی

گروه مکانیک بیوسیستم دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

محسن آزادبخت

گروه مکانیک بیوسیستم دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

چکیده

در این تحقیق به بررسی اثر نوع بارگذاری های دینامیکی و استاتیکی و دوره انبارداری بر میزان سفتی گلابی پرداخته شد. برای این کار ابتدا گلابی ها به سه گروه ۲۷ تایی برای سه بارگذاری استاتیکی لبه نازک، استاتیکی لبه پهن و دینامیکی دسته بندی شده و بارگذاری شدند. هر یک از گروه های بارگذاری شده در سه دوره ۵، ۱۰ و ۱۵ روزه انبار دار شده و بعد از هر دوره انبارداری با استفاده از آزمون غیرمخرب CT-Scan از تغییر بافت گلابی ها عکس برداری شد و سپس میزان سفتی بافت گلابی با استفاده از سفتی سنج اندازه گیری شد. همچنین داده ها با استفاده از دو شبکه مصنوعی MLP و RBF شبیه سازی و مورد بررسی قرارگرفت. نتایج نشان داد که با افزایش دوره انبارداری و میزان نیروی بارگذاری در هر سه نوع بارگذاری میزان سفتی به طور معنی داری (سطح ۱%) کاهش یافت. همچنین بافت گلابی در بارگذاری دینامیکی به شدت نسبت به دوبارگذاری دیگر تخریب شده است. بهترین مقادیر شبکه عصبی مصنوعی برای فشار لبه پهن (۱۲ نرون- RBF) (R۲ Wide edge= ۰.۹۷۳۸– RMSE Wide edge= ۰.۳۴۱۹- MAE Wide edge= ۰.۲۶۸) و برای فشار لبه نازک(۴ نرون -RBF) (R۲Thin edge= ۰.۹۹۴۶– RMSE Thin edge=۰.۱۷۰۹۷۷- MAE Thin edge= ۰.۱۳۳) و در نهایت برای بارگذاری دینامیکی (۸ نرون- RBF) (R۲ Dynamic loading = ۰.۹۹۳۳– RMSE Dynamic loading =۰.۲۳۰- MAE Dynamic loading=۰.۱۸۷) بوده است.

کلیدواژه ها

گلابی, سفتی, بارگذاری, انبار داری, شبکه عصبی, CT-Scan

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.