درمان آپنه انسدادی خواب در سندروم آپرت: گزارش موردی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران، دوره: 29، شماره: 178
  • کد COI اختصاصی: JR_JMUMS-29-178_018
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 69
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ویدا ایمانی

Pediatric Health Research Center, Tabriz University of Medical Sciences, Tabriz, Iran

شبنم جلیل القدر

Associate Professor, Department of Pediatrics, Children Growth Research Center, Qazvin University of Medical Sciences, Qazvin, Iran

فاطمه میر اشرفی

Assistant Professor, Department of Otorhinolaryngology, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran

خاطره خامنه پور

Children Growth Research Center, Qazvin University of Medical Sciences, Qazvin, Iran

چکیده

سندروم آپرت نوع نادری از انواع کرانیوسینوستوزیس است که با اتصال سوچورهای کرانیال در دوره پره مچوریتی مشخص می شود و منجر به مشکلات فیزیکی و هوشی مبتلایان در سنین پایین می گردد. این  بیماران ممکن است دچار علایم آپنه انسدادی خواب به علت غیرطبیعی بودن شکل کرانیوفاسیال شوند. در این مقاله یک نوع سندروم آپرت با علایم قطع تنفس، سیانوز، خروپف، بیقراری و تعریق در خواب، بیداری های مکرر از خواب و بی حوصلگی روزانه معرفی می شودکه با شک به آپنه انسدادی خواب، پلی سومنوگرافی در مورد بیمار انجام شد. نتایج تست به صورت /h ۲۷/۳Arousal index ، /h ۵۱/۶ RDI: و ۴۶ درصد Lowest oxygen saturation: بود. بیمار تحت CPAP با فشار o۲cmH۸ در زمان خواب قرار گرفت که در تست های بعدی کاهش واضح درRespiratory disturbance index (RDI) دیده شد و شواهد بیماری به شکل رضایت بخشی بهبودی یافت. حدود ۴۰ درصد از بیماران سندروم آپرت، علایم آپنه انسدادی خواب را عمدتا به دلیل هیپوپلازی میانه صورت دارند اما این سندروم می تواند با تغییرات لارینگوفارنکس یا لارنکس و تراکئو برونکومالاسی و سایر ابنرمالیته ها و عفونت های مکرر، تاخیر رشد و تکامل و شناخت و از همه مهم تر کورپولمونل و مرگ ناگهانی در خواب همراه شود. در نتیجه انجام پلی سومنوگرافی حتما باید مد نظر باشد و بیمار تحت نظر گرفته شود.

کلیدواژه ها

Apert, sleep apnea, polysomnography, آپرت, آپنه انسدادی خواب, پلی سومنوگرافی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.