بررسی شیوع انواع سرطان در افراد مبتلا به HIV

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران، دوره: 29، شماره: 179
  • کد COI اختصاصی: JR_JMUMS-29-179_016
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 92
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زینب طالبی تماجانی

MSc Student in Counselling in Midwifery, Alborz University of Medical Sciences, Karaj, Iran

مریم گرجی

MSc in Midwifery, Velayat Hospital, Qazvin University of Medical Sciences, Qazvin, Iran

امید دادرس

PhD Candidate, Department of Global Health and Socioepidemiology, Graduate School of Medicine, Kyoto University, Japan

ژنو مارتین

MSc in Midwifery, Shahid Beheshti University of Medical Sciences, Tehran, Iran

احمد سیدعلی نقی

Assistant Professor, Iranian Research Center for HIV/AIDS, Iranian Institute for Reduction of High Risk Behaviors, Tehran University of Medical Sciences, Tehran, Iran

چکیده

سابقه و هدف: با پیدایش درمان ضد رتروویروسی در سال های اخیر، از میزان سرطان های وابسته به ایدز کاسته شده و به سرطان های غیر وابسته به ایدز افزوده شده است. با توجه به این که میزان شیوع سرطان در بیماران HIV مثبت ایرانی تاکنون نامشخص بوده است، مطالعه حاضر با هدف بررسی شیوع سرطان در بیماران HIV مثبت ایرانی صورت گرفت. مواد و روش ها: پژوهش حاضر یک مطالعه مقطعی می باشد که با بررسی ۱۲۴۳ پرونده فعال بیماران HIV مثبت بین سال های ۲۰۰۴ تا ۲۰۱۷ در بیمارستان امام خمینی(ره) تهران صورت گرفت و شیوع سرطان در این بیماران بررسی شد. یافته ها: در ۳۹ پرونده (۱/۳ درصد)، گزارش ابتلا به سرطان درج شده بود که از این تعداد ۱۶ نفر (۴۱ درصد) مرد و ۲۳ نفر (۵۹ درصد) زن بودند. از ۳۹ بیمار مبتلا به سرطان، ۲۵ نفر (۲ درصد) به سرطان در اثر ایدز و ۱۴ نفر (۱/۱ درصد) به سرطان غیر وابسته به ایدز مبتلا بودند. فراوانی سرطان سرویکس در مبتلایان به HIV ۱۴ نفر (۱/۱ درصد)، لنفوم غیر هوچکین ۷ نفر (۶/۰ درصد) و سارکوم کاپوسی ۴ نفر (۳/۰ درصد) بود. استنتاج: شیوع سرطان های وابسته به ایدز از جمله سرطان سرویکس بالاتر از سرطان های غیر وابسته به ایدز بود. استفاده به هنگام روش های غربالگری و درمان ضد ویروسی گام مهمی جهت تشخیص زودرس و درمان این سرطان ها در افراد مبتلا به ایدز می باشد. همچنین، انتظار می رود که در ایران نیز، همانند کشورهای پیشرفته میزان سرطان های غیر وابسته به ایدز در طول سال های آتی افزایش یابد.

کلیدواژه ها

HIV-associated cancer, non-HIV cancer, AIDS, سرطان های وابسته به HIV, سرطان های غیر وابسته به HIV, ایدز

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.