ارزشیابی و تحلیل محتوایی آیین نامه های پژوهشگر برتر برخی از دانشگاه های تحت پوشش وزارت علوم، تحقیقات و فناوری

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعات دانش پژوهی، دوره: 2، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JKRS-2-2_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 140
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمود مرادی

دانشیار، گروه علم اطلاعات و دانش شناسی، دانشگاه رازی، ایران

سارا بهرامی نیا

دکتری علم اطلاعات و دانش شناسی، دانشگاه رازی، ایران

ویدا صیفوری

دکتری علم اطلاعات و دانش شناسی، دانشگاه رازی، ایران

چکیده

هدف: پژوهش حاضر باهدف ارزیابی و تحلیل محتوای آیین نامه های پژوهشگر برتر  برخی از دانشگاه های وزارت عتف انجام شده است. در این پژوهش روش های امتیازدهی به پژوهشگران برتر مقایسه شد و نقاط قوت و ضعف آیین نامه ها شناسایی گردید.روش ­شناسی: پژوهش حاضر از نوع کاربردی است و به روش کتابخانه­ای و تحلیل محتوا انجام شده است. جامعه پژوهش را تعدادی از آیین نامه های انتخاب پژوهشگر برتر دانشگاه های وزارت عتف کشور در سال تحصیلی ۹۹-۱۴۰۰ تشکیل می دهند. برای گردآوری داده ها از طریق مطالعه و جمع آوری آیین نامه های انتخاب پژوهشگر برتر تعدادی از دانشگاه های کشور استفاده شده است. در این پژوهش از روش نمونه گیری در دسترس استفاده شده؛ و همچنین از ارزیابی و تحلیل محتوایی برای تحلیل داده­ها استفاده شده است.یافته­ ها: یافته های پژوهش نشان داد آیین نامه های انتخاب پژوهشگر برتر دانشگاه های موردبررسی، تا حدودی متفاوت و ازنظر امتیازدهی و توجه به جزئیات یکسان نیستند و از ساختار واحدی پیروی نمی کنند. بیشترین تفاوت ها مربوط به بخش امتیازدهی به کتاب های چاپ شده، سقف امتیازات، امتیازدهی مربوط به بخش امتیازدهی  پایان نامه هایی که توسط اعضاء هیئت علمی راهنمایی و مشاوره شده اند و همچنین امتیازات مربوط به طرح های تحقیقاتی هستند.اصالت و ارزش: نتایج این پژوهش نشان داد که دانشگاه های  موردبررسی وزارت عتف کشور از ملاک واحد و کاملی جهت انتخاب پژوهشگران برتر پیروی نمی کنند. درنتیجه، وجود و طراحی یک ساختار با قوانین یکسان برای گزینش پژوهشگر برتر دانشگاه های سراسر کشور با توجه به درجه دانشگاه ها ضروری به نظر می رسد.

کلیدواژه ها

آیین نامه, پژوهشگر برتر, دانشگاه رازی, دانشگاه صنعتی کرمانشاه, دانشگاه ملایر, دانشگاه کردستان, دانشگاه ایلام, دانشگاه همدان, وزارت عتف

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.