اثر تزریق داخل هیپوکمپی آلفاپیین بر عملکرد حافظه و یادگیری موش های صحرایی نر بالغ

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران، دوره: 31، شماره: 200
  • کد COI اختصاصی: JR_JMUMS-31-200_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 71
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رویا احمدی کنهعلی

MSc in Animal Physiology, Faculty of Sciences, Shahid Bahonar University of Kerman, Kerman, Iran

مهدی عباس نژاد

Professor, Department of Biology, Faculty of Sciences, Shahid Bahonar University of Kerman, Kerman, Iran

سعید اسماعیلی-ماهانی

Professor, Department of Biology, Faculty of Sciences, Shahid Bahonar University of Kerman, Kerman, Iran

علی محمد پوررحیمی

Assistant Professor, Neuroscience Research Center, Institute of Neuropharmacology, Kerman University of Medical Sciences, Kerman, Iran

راضیه کوشکی

Assistant Professor, Department of Biology, Faculty of Sciences, Lorestan University, Khorramabad, Iran

چکیده

سابقه و هدف: آلفاپینن یک مونوترپن دوحلقه ای است که در اسانس برخی از گیاهان آروماتیک وجود دارد. آلفاپینن در تعدیل برخی از فرآیندهای نوروفیزیولوژیک در جانوران درگیر است. در این مطالعه، اثر تزریق داخل CA۱ آلفاپینن بر حافظه و یادگیری فضایی و اجتنابی و القا تقویت سیناپسی طولانی مدت (LTP) در ناحیه CA۱ هیپوکمپ بررسی شد. مواد و روش ها: در این مطالعه تجربی، موش های صحرایی نر بالغ در ناحیه CA۱ هیپوکمپ کانول گذاری شدند. سپس، آلفاپینن (µg۰/۲، µg۰/۱، µg۰/۰۵) به مدت چهار روز متوالی تزریق شد. حافظه و یادگیری فضایی و اجتنابی غیرفعال به ترتیب توسط آزمون های ماز آبی موریس و دستگاه شاتل باکس مورد ارزیابی قرار گرفت. همچنین، ثبت in vivo پتانسیل های پس سیناپسی تحریکی در ناحیه CA۱ هیپوکمپ انجام شد. یافته ها: آلفاپینن زمان و مسافت طی شده تا رسیدن به سکو پنهان را در تست ماز آبی موریس کاهش داد (۰/۰۵< P). همچنین، آلفاپینن، زمان تاخیر ورود به ناحیه تاریک را افزایش و مدت زمان گذرانده شده در ناحیه تاریک جعبه شاتل باکس را در مقایسه با کنترل کاهش داد (۰/۰۰۱< P). بااین وجود، بین گروه کنترل و آلفاپینن، تغییر معنی داری در روند القا LTP در ناحیه CA۱ هیپوکمپ مشاهده نشد (۰/۰۵> P). استنتاج: تزریق داخل CA۱ هیپوکمپ آلفاپینن بر حافظه و یادگیری در موش های صحرایی موثر بود. با این وجود، آلفاپینن تغییر معنی داری در القا LTP در ناحیه هیپوکمپ ایجاد نکرد.

کلیدواژه ها

α-pinene, CA۱, learning and memory, rats, آلفاپینن, CA۱, حافظه و یادگیری, موش صحرایی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.