بررسی تاثیر استفاده از جستجوگر حرکت بر بهبود عملکرد دست در کودکان فلج مغزی اسپاستیک دوطرفه

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران، دوره: 32، شماره: 213
  • کد COI اختصاصی: JR_JMUMS-32-213_016
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 84
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سجاد صباغی سیوکی

MSc Student in Occupational Therapy, University of Social Welfare and Rehabilitation Sciences, Tehran, Iran

سعید فطوره چی

Assistant Professor, Department of Occupational Therapy, University of Social Welfare and Rehabilitation Sciences, Tehran, Iran

عنایت اله بخشی

Professor, Department of Basic Sciences, University of Social Welfare and Rehabilitation Sciences, Tehran, Iran

علی مرادی

Associate Professor, Department of Orthopedics, Mashhad University of Medical Sciences, Mashhad, Iran

چکیده

سابقه و هدف: فلج مغزی اصطلاحی برای طبقه بندی کودکان با ضایعات غیرپیشرونده در مغز در حال رشد است. فلج مغزی اسپاستیک، شایع ترین نوع می باشد. در این کودکان، توانایی محدود در دستکاری اجسام یکی از عوامل محدودیت در فعالیت های روزمره است که می تواند از مهم ترین اهداف درمانی باشد. هدف مطالعه حاضر بررسی تاثیر دستگاه جستجوگر حرکت (Leap motion) بر قدرت و مهارت دستی کودکان فلج مغزی اسپاستیک دوطرفه بود. مواد و روش ها: در این مطالعه مداخله ای و از نوع تک گروهی، تاثیر (LM) Leap motion بر مهارت و قدرت اندام فوقانی تعداد ۱۰ کودک فلج مغزی نوع دوطرفه اسپاستیک بررسی شد. مطالعه شامل سه مرحله بود: مرحله پایه به مدت ۴ هفته شامل مداخلات رایج کاردرمانی در قالب جلسات ۴۵ دقیقه ای، مرحله مداخله به مدت ۱۲ هفته که بخشی از جلسات کاردرمانی (۲۰ دقیقه) به تمرینات LM اختصاص یافت و مرحله پیگیری نیز به مدت ۴ هفته مشابه مرحله پایه بود. اطلاعات جمع آوری شده توسط تحلیل چشمی نمودار در مورد هر کودک در زمینه مهارت دستی و قدرت، بررسی شد. از ضریب کندال و شاخص های غیرهمپوشانی برای بررسی تغییرات مهارت دستی استفاده شد. یافته ها: یافته ها حاکی از بهبود در قدرت و مهارت اندام فوقانی کودکان بود. برای اندازه گیری اثر مداخله بر کیفیت مهارت اندام فوقانی، ضریب کندال محاسبه شد که در سه کودک معنی دار بود. سطح معنی داری درکودکان شماره ۵ و ۱۰ کم تر از ۰/۰۵ به دست آمد. در مورد انواع قدرت گرفتن طبق تحلیل چشمی نمودارها در بیش تر کودکان تغییرات مثبت مشاهده شد. استنتاج: LMC می تواند به عنوان توانبخشی اندام فوقاتی استفاده شود و به عنوان روشی سودمند به همراه سایر درمان های توانبخشی توصیه می گردد.

کلیدواژه ها

cerebral palsy, leap motion controller, bilateral spastic, manual function, hand strength, فلج مغزی, Leap motion, اسپاستیک دوطرفه, عملکرد دستی, قدرت دست

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.