بررسی خواص ضد میکروبی متابولیت های استخراج شده از سلولزی میکروبیوم (Cellulosimicrobium)

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهش هایی در کشت سلول و بافت کاریوتیک، دوره: 3، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_RKCTC-3-1_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 69
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مرجان صراط نهایی

گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران شمال، تهران، ایران

سید سعید اشراقی

گروه پاتوبیولوژی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران

پرویز پاکزاد

گروه میکروبیولوژی، دانشکده علوم زیستی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد تهران شمال، تهران، ایران

علیرضا زهرائی رمضانی

گروه بیولوژی و کنترل ناقلین بیماری ها، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، ایران

مهدی یاسری

گروه اپیدمیولوژی و آمار زیستی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی تهران، تهران، ایران

چکیده

مقدمه و هدف: مطالعه حاضر با هدف بررسی خواص ضد میکروبی متابولیت های استخراج شده از سلولزی میکروبیوم، به منظور درک بهتر پتانسیل آنها به عنوان منبع عوامل ضد میکروبی جدید انجام شد.روش کار: در این مطالعه مشاهده ای-تحلیلی، ۵۰ نمونه خاک از مناطق مختلف استان تهران جمع آوری شد. بعد از کشت کلنی های مشکوک از نظر فنوتیپی و بیوشیمیایی مورد آزمایش قرار گرفته شد. تعیین هویت مولکولی با تکثیر ژن ۱۶S rRNA انجام شد. غربالگری اولیه تولید متابولیت با اثرات ضد باکتریایی و ضد قارچی با روش Cross-Streak Method انجام شد. اثر ضد میکروبی متابولیت استخراج شده با روش انتشار از چاهک و حداقل غلظت مهار رشد مورد سنجش قرار گرفته شد. در نهایت، ترکیب شیمیایی و ماده بالقوه متابولیت از طریق کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا و طیف سنجی جرمی تعیین شد. در آخر ۵ جدایه سلولزی میکروبیوم با استفاده از روش های بیوشیمیایی و تایید هویت مولکولی، شناسایی شد.نتایج: از ۵ جدایه مشکوک به سلولزی میکروبیوم، فعالیت ضد باکتری در مرحله غربالگری در یک جدایه به طور قوی مشاهده گردید. سلولزی میکروبیوم اثر قوی بر روی اشریشیا کلی و بر روی استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین داشت ولی فاقد اثر ضد قارچی بود. ساختار متابولیت مورد نظر با فرمول C۱۴H۲۴N۲O۷ از طریق آنالیز کروماتوگرافی مایع با عملکرد بالا و طیف سنجی جرمی شناسایی شد.نتیجه گیری: یافته ها نشان داد که سلولزی میکروبیوم می تواند منبع امیدوارکننده ای برای توسعه عوامل ضد میکروبی جدید باشد.

کلیدواژه ها

متابولیت های استخراج شده, فعالیت ضد باکتریایی, سلولزی میکروبیوم, پاتوژن بیمارستانی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.