مروری بر پایداری کروناویروس ها در محیط های مختلف

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران، دوره: 31، شماره: 195
  • کد COI اختصاصی: JR_JMUMS-31-195_014
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 78
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدعلی ززولی

Professor, Department of Environmental Health Engineering, Faculty of Public Health, Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran

یلدا هاشم پور

Assistant Professor, Department of Environmental Health Engineering, Faculty of Public Health, Mazandaran University of Medical Sciences, Sari, Iran

چکیده

سابقه و هدف: اگرچه جهان تلاش بی سابقه ای برای کنترل کووید-۱۹ انجام داده است، اما موارد مثبت هر روز افزایش می یابد. بنابراین نیاز فوری برای اقدامات پیشگیرانه کارآمدتر برای محدود کردن شیوع عفونت وجود دارد که به درک مسیرهای انتقال و پایداری آن­ها در محیط های مختلف بستگی دارد. مواد و روش ها: در این مطالعه مروری، مقالات چاپ شده تا سپتامبر ۲۰۲۰ در زمینه پایداری کروناویروس ها از جمله SARSCoV۲ بررسی شد. این مقالات در پایگاه های PubMed ، Scopus، Web of knowledge، Sciencedirect و Google scholar با استفاده از کلیدواژه های «Coronavirus»، «SARS-CoV-۲»، «COVID-۱۹»، «Stability» جستجو شدند. همچنین از وب سایت های معتبر سازمان بهداشت جهانی و مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ها (CDC) برای دریافت آخرین اطلاعات این بیماری استفاده شد. یافته ها: طبق داده های موجود، انتقال SARS‐CoV‐۲ از طریق آئروسل های هوا مشاهده شد. SARS-CoV-۲ و سایر کروناویروس های انسانی و حیوانی ماندگاری کمی در سطوح با تخلخل کم دارند. همچنین پایداری SARS-CoV-۲ بر روی سطوح در شرایط آزمایشگاهی مشابه SARS-CoV-۱ بود. برخی از کروناویروس ها چند ساعت تا چند روز در مدفوع، فاضلاب و آب ماندگاری دارند. این یافته ها احتمال خطر انتقال SARSCoV۲ از راه مدفوع- دهان و آب آلوده به فاضلاب را نشان داد. کروناویروس ها در دمای پایین و رطوبت نسبی پایین تر در محیط بیش­تر زنده می مانند. استنتاج: در حال حاضر در مورد بقای کروناویروس ها چالش های وجود دارد و داده های کمی در دسترس است. با توجه به نبود درمان و واکسن موثر، بهترین راه جهت مقابله با بیماری کووید-۱۹، اجتناب از آلودگی و جلوگیری از انتشار آن از طریق اقدامات محافظتی و بهداشت شخصی می باشد.

کلیدواژه ها

coronavirus, stability, environment, SARS‐CoV-۲, کروناویروس, پایداری, محیط, SARSCoV۲

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.