تاثیر آوای قرآن بر شدت درد و اضطراب حین لیبر: یک مرور نظامند و متاآنالیز

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران، دوره: 30، شماره: 191
  • کد COI اختصاصی: JR_JMUMS-30-191_017
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 64
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مروارید ایرانی

Assistant Professor, Department of Midwifery, Faculty of Nursing and Midwifery, Torbat Heydariyeh University of Medical Sciences, Torbat Heydariyeh, Iran Health Sciences Research Center, Torbat Heydariyeh University of Medical Sciences, Torbat Heydariyeh,

معصومه غضنفرپور

Assistant Professor, Razi Faculty of Nursing and Midwifery, Kerman University of Medical Sciences, Kerman, Iran

سیده فاطمه نصرتی هادی آباد

MSc in Midwifery, Faculty of Nursing and Midwifery, Mashhad University of Medical Sciences, Mashhad, Iran

زهرا رمضانیان بافقی

MSc Student in Counselling in Midwifery, Razi Faculty of Nursing and Midwifery, Kerman University of Medical Sciences, Kerman, Iran

عاطفه احمدی

Assistant Professor, Razi Faculty of Nursing and Midwifery, Kerman University of Medical Sciences, Kerman, Iran

فرزانه اشرفی نیا

MSc Student in Midwifery, Razi Faculty of Nursing and Midwifery, Kerman University of Medical Sciences, Kerman, Iran

چکیده

سابقه و هدف: درد زایمان و اضطراب اثرات منفی بر مادر، جنین و روند زایمان دارند. لذا با توجه به استفاده از روشی ایمن برای مادر و جنین، جایگاه قرآن در زندگی مسلمانان و استفاده از مداخلات غیردارویی با محوریت دین در بین محققان، این مقاله مروری تاثیر تلاوت قرآن بر شدت درد و اضطراب لیبر را بررسی کرد. مواد و روش ها: در این مطالعه مرور نظامند و متاآنالیز، منابع لاتین مانند PubMed، Scopus، Web of Science، Google scholar، Embase، Cochrane، به صورت سیستماتیک و بدون محدودیت زمانی تا تاریخ مارس ۲۰۲۰ جستجو شد. برای یافتن مقالات پژوهشی از کلیدواژه های "Labour pain"، "Quran"، "Holy book" و Anxiety clinical trial" " استفاده شد و پایگاه های اطلاعاتی فارسی نیز مورد جستجو قرار گرفتند. جهت ارزیابی کیفیت مقالات یافت شده، از مقیاس جداد (Jadad scale) استفاده شد. یافته ها: ۴ مطالعه روی شدت درد زایمان و ۲ مطالعه بر روی اضطراب انجام شده بود. در کارآزمایی های بالینی انجام شده مقدار اختلاف میانگین استاندارد شده شدت درد زایمان بین دو گروه مداخله و کنترل از نظر آماری معنی دار بود (۸۴۵/۰ to-۳۸۷/۰-: CI ۹۵%) ۶۱۶/۰- و نشان دهنده این است که آوای قرآن کریم می تواند شدت درد زایمان را به طور معنی داری در مقایسه با گروه کنترل کاهش دهد(۰۰۱/۰P< ). نتایج دو مطالعه دیگر نشان داد که آوای قرآن باعث کاهش میزان اضطراب مرحله اول لیبر در زنان نخست زا می شود(۰۰۱/۰P< ). استنتاج: براساس پژوهش حاضر تلاوت آیات قرآن منجر به کاهش معنی دار شدت درد و اضطراب در طول زایمان می شود. لذا توجه مراقبین سلامت به باورهای مراجعان و استفاده از مصداق های معنوی چون شنیدن آیات قرآن در گذر موفقیت آمیز از بحران هایی چون زایمان سودمند است.

کلیدواژه ها

Qur'an, holy book, labor pain, anxiety, clinical trial, قرآن, کتاب مقدس, درد زایمان, اضطراب, کارآزمایی بالینی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.