بیان ژن CD۴۴ در کارسینوم پاپیلری تیروئید و ارتباط آن با عوامل موثر بر پیش آگهی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: مجله دانشگاه علوم پزشکی مازندران، دوره: 33، شماره: 223
  • کد COI اختصاصی: JR_JMUMS-33-223_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 67
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه باقرتاش

General Practitioner, Faculty of Medicine, Shahed University, Tehran, Iran

محمدرضا جلالی ندوشن

Professor, Department of Pathology and Anatomical Sciences, Faculty of Medicine, Shahed University, Tehran, Iran

چکیده

سابقه و هدف: شناسایی فاکتورهای مرتبط با پیش آگهی بدخیمی ها در تصمیم گیری های درمانی و تعیین افراد پرخطر اهمیت ویژه ای دارند. باتوجه به این که شایع ترین بدخیمی تیروئید کارسینوم پاپیلری می باشد، در این مطالعه میزان بیان و نقش CD۴۴ در تعیین پیش آگهی کارسینوم پاپیلری تیروئید مورد بررسی قرار گرفت. مواد و روش ها: این مطالعه توصیفی تحلیلی در بیماران مبتلا به کارسینوم پاپیلری تیروئید که طی سال های ۱۳۹۴ تا ۱۳۹۸ در بیمارستان مصطفی خمینی تهران تحت تیروئیدکتومی قرار گرفتند انجام شد. اطلاعات دموگرافیک و خصوصیات ماکروسکوپی و میکروسکوپی توده ها از گزارش های پاتولوژی استخراج شد. بیان CD۴۴ از منفی تا بسیار شدید طبقه بندی شد. در نهایت، ارتباط بیان CD۴۴ با خصوصیات دموگرافیک بیماران و ویژگی های پاتولوژیک تومور بررسی شد. یافته ها: ۸۰ بیمار مبتلا به کارسینوم پاپیلری تیروئید (۵۸ زن و ۲۲ مرد) با میانگین سنی ۴/۵۹±۴۰/۸۵ سال مورد بررسی قرار گرفتند. میزان تهاجم به غدد لنفاوی و کپسول به ترتیب ۲۷/۵درصد و ۴۸/۸درصد و میانگین اندازه تومور ۲/۲۷±۳/۵۵ سانتی متر بود. تمام بیماران بیش از ۵ درصد بیان CD۴۴ داشتند و بیان شدید CD۴۴ (۴۳/۸درصد) بیش ترین فراوانی را داشت و در ۲۱/۳ درصد موارد نیز بیان بسیار شدید بود. تفاوت معنی داری در وضعیت بیان ژن CD۴۴ برحسب جنسیت، سن و اندازه تومور وجود نداشت(۰/۰۵P> ). اما بیان CD۴۴ با تهاجم به غدد لنفی(۷/۵۵OR=) و به خصوص تهاجم به کپسول (۲۴/۵۲OR=) ارتباط داشت. استنتاج: با توجه به ارتباط میزان بیان CD۴۴ با تهاجم به کپسول و تهاجم به غدد لنفاوی در کارسینوم پاپیلری تیروئید، می توان از این بیومارکر به عنوان یک فاکتور موثر برای تعیین پیش آگهی بیماران استفاده کرد.

کلیدواژه ها

papillary thyroid carcinoma, CD۴۴, prognosis, کارسینوم پاپیلری تیروئید, CD۴۴, پیش آگهی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.