مطالعه سینتیک، ترمودینامیک و ایزوترم فرآیند حذف فلوراید از محلول های آبی با استفاده از نانوذرات گرافن اکساید

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، دوره: 23، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JBUM-23-1_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 85
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهین محمدنیا

Department of environmental Engineering, College of natural resources, Islamic Azad University, Bandar Abbas Branch, Bandar Abbas, Iran.

علی نقی زاده

Social Determination of Health Research Center, Department of Environmental Health Engineering, Faculty of Health, Birjand University of Medical Sciences, Birjand, Iran.

چکیده

زمینه و هدف: فلوراید یکی از عناصر ضروری آب است که از طرق مختلف طبیعی و فعالیت های انسانی وارد منابع آب می شود و از لحاظ بهداشتی اهمیت زیادی دارد. سازمان بهداشت جهانی (WHO) حد مجاز فلوراید را در منابع آب آشامیدنی، ۵/۱ میلی گرم در لیتر تعیین کرده است. در این مطالعه، به بررسی فلوئورزدایی از محلول های آبی توسط نانوذرات گرافن اکساید، پرداخته شد. روش تحقیق: در این مطالعه تجربی و آزمایشگاهی؛ اثرات pH، زمان تماس، غلظت اولیه فلوراید، جرم جاذب، دما و حضور آنیون سولفات بر فرآیند حذف مورد بررسی قرار گرفت؛ همچنین بررسی ترمودینامیک، سینتیک های شبه درجه اول و دوم و ایزوترم های جذب فروندلیچ و لانگمویر برای فرآیند جذب سطحی صورت گرفت. یافته ها: بیشترین مقدار جذب توسط جاذب در ۳pH= و غلظت اولیه فلوراید، برابر با ۱۰ میلی گرم در لیتر رخ داد و جذب در لحظات اولیه تماس جاذب (۱۵ دقیقه) به حداکثر مقدار خود رسید. نتایج نشان داد جذب فلوراید از ایزوترم لانگمویر پیروی می نماید. نتایج حاصل از بررسی ترمودینامیک واکنش نیز نشان داد که واکنش از نوع واکنش های گرمازاست. در بررسی سینتیک واکنش نیز مشخص شد که فرآیند جذب از مدل سینتیک شبه درجه دوم تبعیت می کند. نتیجه گیری: نانوذرات گرافن اکساید برای حذف فلوراید در pH اسیدی، دمای محیط و غلظت بالای فلوراید، کارایی بهتری دارند.

کلیدواژه ها

Kinetics, Thermodynamic, Isotherm, Graphene oxide, Fluoride., سینتیک, ترمودینامیک, ایزوترم, گرافن اکساید, فلوراید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.