مطالعه بهینه سازی جذب سطحی کادمیوم با نانوذرات نقره ساخته شده توسط کلرلا ولگاریس

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، دوره: 23، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JBUM-23-2_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 69
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فائزه سجادی

Department of Environmental Sciences ,University of Birjand, Birjand, Iran.

محمد حسین صیادی

Department of Environmental Sciences ,University of Birjand, Birjand, Iran.

محمود حاجیانی

Department of Environmental Sciences ,University of Birjand, Birjand, Iran.

چکیده

زمینه و هدف: کادمیوم یکی از سمی ترین فلزات سنگین موجود در آب است که بیشتر از طریق فاضلاب صنایع وارد منابع آبی می شود. نانوذرات توانایی حذف فلزات سنگین از منابع آبی را از طریق مکانیسم جذب سطحی دارند. هدف از این مطالعه، ساخت نانوذرات زیستی نقره و مطالعه بهینه سازی حذف کادمیوم در محلول های آبی بود. روش تحقیق: نانوذرات زیستی نقره، از طریق ترکیب عصاره میکروجلبک کلرلا ولگاریس و نیترات نقره سنتز گردید و مشخصات نانوذرات شامل ساختار ذرات و اندازه آن، با استفاده از دستگاه های FT-IR، SEM و XRD مشخص شد. برای بهینه سازی فرآیند جذب سطحی کادمیوم با نانوذرات زیستی نقره؛ پارامترهای pH، زمان تماس، غلظت اولیه کادمیوم و غلظت نانوذرات، تحت شرایط مختلف مورد بررسی قرار گرفت. یافته ها: نانوذرات به دست آمده به صورت کروی، منفرد و کریستالی و با اندازه ذرات ۱۰-۴۵ نانومتر حاصل شد. شرایط ۸pH=، غلظت اولیه کادمیوم ۵/۰میلی گرم در لیتر، مقدار جاذب ۵/۰میلی گرم، زمان تماس ۱۰دقیقه، میزان بهینه پارامترهای موثر در جذب سطحی کادمیوم در دمای ۳۰ درجه سانتی گراد و سرعت همزن ۲۰۰ دور در دقیقه به دست آمد. ایزوترم جذب یون کادمیوم از مدل لانگمویر (۹۶/۰R۲> ) و فرندلیچ (۹۴/۰R۲> ) تبعیت نمود. نتیجه گیری: در شرایط بهینه، نانوذرات زیستی نقره، توانایی جذب سریع و موثر فلز کادمیوم را دارند؛ بنابراین این نانوذرات می توانند به عنوان روشی ارزان قیمت، غیرسمی و دوست دار محیط زیست، برای حذف فلزات سنگین در مدت زمان کوتاه مورد استفاده قرار گیرند.

کلیدواژه ها

Adsorption, Cadmium, Silver nanoparticles, جذب سطحی, کادمیوم, نانوذرات نقره

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.