مقایسه شیوع افسردگی در دانشجویان پزشکی، در سال های اول و آخر دانشگاه علوم پزشکی بیرجند: مقاله کوتاه
- سال انتشار: 1393
- محل انتشار: مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، دوره: 21، شماره: 2
- کد COI اختصاصی: JR_JBUM-21-2_012
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 114
نویسندگان
Department of Social Medicine, Faculty Of Medicine, Birjand University of Medical Sciences, Birjand, Iran
Department of Social Medicine, Faculty Of Medicine, Birjand University of Medical Sciences, Birjand, Iran
Department of community Medicine, school Of Medicine, Birjand University of Medical Sciences, Birjand, Iran.
چکیده
زمینه و هدف: افسردگی، بهدلیل شیوع بالا و پیامدهای بعدی آن، یکی از مسائل مهم بهداشتی است. با توجه به مشکلات خاص تحصیل در رشته پزشکی و اهمیت سلامت روان در دانشجویان این رشته، مطالعه حاضر با هدف بررسی شیوع افسردگی و مقایسه آن در دانشجویان دو سال اول و دو سال آخر رشته پزشکی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند انجام شد. روش تحقیق: این مطالعه توصیفی-تحلیلی و مقطعی، بر روی ۱۵۱ نفر (۸۴ نفر در سالهای اول و دوم و ۶۷ نفر در سالهای ششم و هفتم) از دانشجویان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، در سال ۱۳۸۹ انجام شد. ارزیابی افسردگی، توسط آزمون کوتاه Beck، در دو گروه که بهصورت سرشماری انتخاب شده بودند، انجام گرفت. دادهها پس از جمعآوری و ورود به نرمافزار آماری SPSS (ویرایش ۱۵)، با کمک آزمونهای آماری کایاسکوئر و تیمستقل، در سطح معنیداری α کوچکتر از ۰۵/۰ مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. یافتهها: تعداد ۱۵۱ دانشجو با میانگین سنی ۲±۲۲ سال، در این مطالعه شرکت کردند. شیوع افسردگی در کل ۱۵۱ نفر در تمام انواع خفیف، متوسط و شدید، ۸/۳۱% بود. شیوع افسردگی در دانشجویان سالهای اول و دوم رشته پزشکی، %۸/۲۹ و در دانشجویان دو سال آخر این رشته %۳/۳۴ بود که این اختلاف از نظر آماری معنیداری نبود. شیوع افسردگی، در پسران بیشتر از دختران بود که این تفاوت نیز از نظر آماری معنیدار نبود؛ همچنین ارتباط شیوع افسردگی با متغیرهایی مانند: سن، محل سکونت، تحصیلات والدین، وضعیت مسکن و شغل والدین، معنیدار نبود. نتیجه گیری: به نظر میرسد، شیوع افسردگی در دانشجویان پزشکی نسبتا بالا باشد، اگر چه تحصیل در رشته پزشکی، تاثیر قابل ملاحظه ای در وضعیت افسردگی دانشجویان ندارد.کلیدواژه ها
Depression, Prevalence, Medical Students, Birjand, افسردگی؛ شیوع؛ دانشجویان پزشکی؛ بیرجنداطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.