خودارزیابی نگرش کارورزان و فارغ التحصیلان پزشکی از بیماری های رایج و سرپایی کودکان، سال ۱۳۹۲

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، دوره: 22، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_JBUM-22-4_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 86
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

غلامرضا فعال

Department of Pediatrics, Faculty of Medicine, Birjand University of Medical Sciences, Birjand, Iran.

زهرا کیامنش

Student Research Committee, Birjand University of Medical Sciences, Birjand, Iran.

بیتا بیجاری

Department of Community Medicine, Faculty of Medicine, Birjand University of Medical Sciences, Birjand, Iran.

چکیده

زمینه و هدف:آنچه که در محیط کاری آینده پزشکان عمومی به طور عمده مطرح می باشد، مدیریت بیماران سرپایی در درمانگاه است. این مطالعه به منظور بررسی نگرش کارورزان و فارغ التحصیلان نسبت به نحوه آموزش بخش اطفال در مورد بیماری های سرپایی کودکان انجام شد. روش تحقیق:در این مطالعه توصیفی- مقطعی، ۴۰ دانشجوی پزشکی مقطع کارورزی و ۲۰ پزشک فارغ التحصیل در سال ۱۳۹۲، به عنوان نمونه انتخاب شدند و نگرش آنها نسبت به کیفیت و کارآیی آموزش بخش اطفال سنجیده شد. ابزار مطالعه، پرسشنامه محقق ساخته بود که براساس مقیاس لیکرت امتیازدهی گردید. در این مطالعه، میانگین نمره نگرش در سه حیطه تشخیص، درمان و نسخه نویسی برای چهار گروه اصلی بیماران سرپایی شامل: بیماری های میکروبی، انگلی، نوزادان و کمبودهای تغذیه ای محاسبه شد. داده ها پس از ورود به نرم افزار آماری SPSS (ویرایش ۵/۱۱) با کمک آزمون آماریIndependent t-Testدر سطح معنی داری ۰۵/۰=α تجزیه و تحلیل شد. یافته ها:میانگین نمره نگرش فارغ التحصیلان در حیطه های تشخیص، درمان و نسخه نویسی به ترتیب: ۲۷/۰±۲۰/۳، ۳۰/۰±۲۱/۳ و ۳۷/۰±۰۶/۳ و در کارورزان به ترتیب: ۵۸/۰±۴۴/۳، ۵۵/۰±۲۱/۳ و ۵۹/۰±۹۷/۲ به دست آمد. بیشترین و کمترین میانگین نمره نگرش در هر سه حیطه تشخیص، درمان و نسخه نویسی در هر دو گروه کارورز و فارغ التحصیل به ترتیب مربوط به بیماری های نوزادان و بیماری های انگلی بود. میانگین نمره نگرش بین دو گروه در هر سه حیطه مذکور، تفاوت معنی داری نداشت. نتیجه گیری:نمره خودارزیابی نگرش کارورزان از بیماری های سرپایی کودکان در سطح بالایی نبود و این نمره با افزایش تجربه کاری افزایش نیافت؛ بنابراین بهبود کیفیت آموزش بالینی، راهکار اصلی می باشد.

کلیدواژه ها

Stager, Medical graduate, very young outpatients, Pediatric medical education, کارورز پزشکی, فارغ التحصیل پزشکی, بیماری های رایج و سرپایی کودکان, آموزش دوره کارورزی بخش اطفال.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.