فعالیت ضد قارچی ضد عفونی کننده ها روی عوامل قارچی ساپروفیت جداشده از محیط و اتاق جراحی در کلینیک های بخش خصوصی تهران

  • سال انتشار: 1392
  • محل انتشار: مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، دوره: 20، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_JBUM-20-3_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 309
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین نوروزی

Department of laboratory sciences, Faculty of allied Medical Sciences, Iran University of Medical Sciences, Tehran, Iran

علی کاظمی

Department of Pharmacology, Faculty of midwifery, Varamin- Pishva Branch, Islamic Azad University, Varamin, Iran.

فاطمه مطلبی خواه

Instructor of Department of pharmaceutics, Faculty of Pharmaceutics, Tehran Branch, Islamic Azad University, Tehran, Iran.

فرشاد قوشچی

Department of Agronomy, Faculty of Agriculture, Varamin- Pishva Branch, Islamic Azad University, Varamin, Iran.

عادل خدایی شربیانی

Department of veterinary drugs products, Razak Laboratory Co, Tehran, Iran.

چکیده

زمینه و هدف: گسترش عفونت های قارچی فرصت طلب و جداشدن عوامل قارچی از بخش های مختلف جراحی و مراقبت های ویژه، لزوم کاربرد ضد عفونی کننده های موثر را گوشزد می نماید. این مطالعه، به منظور ارزیابی فعالیت ضد قارچی ضد عفونی کننده های مختلف بر روی عوامل قارچی جداشده از محیط و اتاق جراحی در کلینیک های خصوصی تهران صورت گرفت. روش تحقیق: این مطالعه توصیفی- مقطعی، طی سال های ۹۰ تا ۹۱ در شهر تهران صورت گرفت. نمونه قارچ ها، به روش پلیت گذاری و روش موکت استریل جدا شدند. ۳۳ نمونه قارچی، به صورت تصادفی انتخاب گردیدند و با استفاده از کشت روی لام، شناسایی شدند. سوسپانسیون قارچی، از هر کلنی قارچ خالص شده با محدوده سلولی بین µg/cfu ۱۰۴×۵/۰ تا µg/cfu ۱۰۴×۵، توسط دستگاه اسپکتوفتومتر تهیه گردید و فعالیت قارچ کشی بنزالکونیوم کلراید، دتول و کلرهگزیدین به ترتیب: در سه زمان ۱۵ ،۳۰ و۶۰ دقیقه ارزیابی شد. یافته ها: قارچ آسپرژیلوس با ۱۳ مورد (۴/۳۹درصد)، بیشترین و قارچ های سیرسینلا و آلترناریا با یک مورد) ۳ درصد) کمترین قارچ های جداشده بودند. ضد عفونی کننده های بنزآلکونیوم کلراید (۶ درصد) و دتول (۵/۲ درصد) به ترتیب: با فعالیت علیه ۲۷ مورد قارچ (۸۱/۸۱درصد) و ۲۶ مورد قارچ (۸۷/۸۷ درصد)، با از بین بردن عناصر قارچی در زمان های ۳۰ و ۶۰ دقیقه، موثرترین ضد عفونی کننده ها بودند که تمام عناصر قارچی را در این سه زمان از بین بردند؛ درصورتی که کلرهگزیدین ۳درصد، در سه زمان ۱۵، ۳۰ و ۶۰ دقیقه، کم اثرترین ضد عفونی کننده بود. نتیجه گیری: بنزآلکونیوم کلراید و دتول، با ممانعت کامل از رشد قارچ، موثرترین ضد عفونی کننده ها و کلرهگزیدین کم اثرترین ضد عفونی کننده بود؛ لذا غلظت های مورد آزمایش، در صورتی که زمان ماندگاری آن کامل رعایت شود، حداکثر اثر قارچ کشی خود را بروز می دهند.

کلیدواژه ها

Disinfectants, Opportunistic fungi, Nosocomial fungal infection, Private clinic, ضد عفونی کننده, قارچ, عفونت بیمارستانی, کلینیک

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.