CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی اثر ضد قارچی اکتینومیست های خاکزی علیه Microsporum gypseum در شرایط آزمایشگاهی

عنوان مقاله: بررسی اثر ضد قارچی اکتینومیست های خاکزی علیه Microsporum gypseum در شرایط آزمایشگاهی
شناسه ملی مقاله: JR_JBUM-19-4_004
منتشر شده در در سال 1391
مشخصات نویسندگان مقاله:

ناصر کیخا - Department of Medical Mycology & Parasitology, Faculty of Medicine, Kerman Medical University, Kerman, Iran
سید امین آیت اللهی موسوی - Department of Medical Mycology & Parasitology, Faculty of Medicine, Kerman Medical University, Kerman, Iran
غلامحسین شهیدی بنجار - Department of Plant Pathology, Faculty of Agricultural Engineering, Shahid Bahonar University of Kerman, Kerman, Iran.

خلاصه مقاله:
زمینه و هدف: عفونت های جلدی انسان توسط گروهی هموژن، از قارچ های کراتین دوست (Keratinophilic) که درماتوفیت (Dermatophyte) نامیده می شوند، ایجاد می گردند. این عفونت ها در حال حاضر به عنوان یک مشکل عمده بهداشت عمومی به رسمیت شناخته شده اند. از آنجایی که این درماتوفیت های بیماریزا یوکاریوت هستند، درمان با داروهای ضد قارچی شیمیایی ممکن است سلول های بافت میزبان را هم تحت تاثیر قرار دهد. این مطالعه، با هدف تعیین اثر ضد قارچی اکتینومیست های خاکزی بر علیه Microsporum gypseumانجام گرفت. روش تحقیق: در این مطالعه تجربی، ۱۰۰ ایزوله اکتینومیست خاکزی از خاک های مناطق مختلف شهرستان کرمان، از جنبه آنتاگونیستی بر علیه Microsporum gypseum، مورد بررسی قرار گرفت. قارچ مورد مطالعه، از مرکز کلکسیون قارچ ها و باکتری های صنعتی و عفونی، وابسته به سازمان پژوهش های علمی- صنعتی ایران تهیه گردید. مطالعات میکروسکوپ الکترونی و بررسی خواص فیزیولوژیکی ایزوله های فعال مانند: فعالیت های لیپازی، پروتئازی، آمیلازی و کیتینازی بر حسب پروتکل مربوطه انجام پذیرفت. یافته ها: ایزوله های اکتینومیست ۱۱۵، Ks۱۰ و Kn۱۰، بیشترین اثر آنتاگونیستی را علیهMicrosporum gypseum در شرایط آزمایشگاهی نشان دادند و بقیه ایزوله ها فاقد اثر ضد قارچی بودند. با بررسی میکروسکوپ الکترونی، تصاویر تهیه شده از ایزوله های اکتینومیست فعال، اشکال متنوع اسپورها، میسلیوم ها و مورفولوژی زنجیره اسپور را نمایان ساخت. نتیجه گیری: یافته های این پژوهش نشان می دهد که اکتینومیست های خاکزی دارای اثرات ضد قارچی می باشند؛ بنابراین می توان امیدوار بود که در آینده پس از انجام تحقیقات لازم، با فرآورده های زیستی حاصل از این عوامل، به جای داروهای ضد قارچی شیمیایی که عوارض جانبی زیادی دارند، بتوان عفونت های درماتوفیتی ناشی از اینگونه درماتوفیت ها را با استفاده از این اکتینومیست ها درمان نمود.

کلمات کلیدی:
Actinomycetes, Microsporum gypseum, Antifungal, اکتینومیست های خاکزی, میکروسپوروم جیپسئوم و ضد قارچ

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1783475/