شیوع افسردگی در دانشجویان جدیدالورود دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در سال تحصیلی ۸۹-۱۳۸۸

  • سال انتشار: 1390
  • محل انتشار: مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، دوره: 18، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JBUM-18-2_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 39
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد مهدی حسن زاده طاهری

Department of Anatomy, Faculty of Medicine, Birjand University of Medical Sciences, Birjand, Iran

مرضیه مقرب

Faculty of Nursing & Midwifery, Birjand University of Medical Sciences, Birjand, Iran

سید هادی اخباری

Department of Internal Medicine, Birjand University of Medical Sciences, Birjand, Iran

محمدرضا رئیسون

Department of Social Medicine, Birjand University of Medical Sciences, Birjand, Iran

عمادالدین حسن زاده طاهری

Birjand University of Medical Sciences, Birjand, Iran

چکیده

زمینه و هدف: افسردگی از شایعترین پدیدههای هیجانی قرن حاضر است که در بین دانشجویان از ۲۰% تا ۶۱% شیوع دارد. شروع تحصیل در دانشگاه از مراحل بسیار حساس زندگی هر دانشجو میباشد. مطالعه حاضر با هدف تعیین شیوع افسردگی در دانشجویان جدیدالورود دانشگاه علوم پزشکی بیرجند انجام شد.   روش تحقیق: در این مطالعه توصیفی- تحلیلی و مقطعی، تمامی دانشجویان پذیرفته شده و ثبت نام کرده در سال تحصیلی ۸۹-۱۳۸۸ به روش سرشماری وارد مطالعه شدند. اطلاعات با استفاده از پرسشنامه دو بخشی جمعآوری گردید. قسمت اول حاوی سوالات جمعیتشناختی بود و در قسمت دوم، دانشجویان به آزمون افسردگی ۲۱ سوالی بک (Beck) پاسخ میدادند. دادهها با استفاده از نرمافزار SPSS (ویرایش ۵/۱۱) در سطح معنیداری ۰۵/۰> P تجزیه و تحلیل شدند.   یافته ها: در مجموع ۲۳۱ پرسشنامه تکمیل و بررسی شد. ۲۸ نفر (۱/۱۲%) از دانشجویان دچار درجاتی از افسردگی بودند که در ۲۳ نفر (۱۰%) خفیف و در ۵ نفر (۱/۲%) متوسط بود. هیچ موردی از افسردگی شدید مشاهده نگردید. بین شیوع افسردگی در بین دانشجویان و سطح درآمد خانواده (۰۲/۰=P) و شغل مادر (۰۳/۰=P) ارتباط آماری معنیداری مشاهده گردید.   نتیجه گیری: با وجود پایین بودن شیوع افسردگی در دانشجویان جدیدالورود دانشگاه علوم پزشکی بیرجند و مشاهده افسردگی در دانشجویان با درآمد کم خانواده، شاید بتوان با کاهش مشکلات اقتصادی و مشاوره از پیشرفت احتمالی افسردگی در دانشجویان در طول تحصیل جلوگیری نمود.

کلیدواژه ها

New registered, Students, Depression, Prevalence, Beck test, دانشجویان, جدید الورود, افسردگی, شیوع, آزمون بک

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.