بررسی میزان علاقه دانشجویان به رشته تحصیلی خود و عوامل موثر بر آن از دیدگاه دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان در سال ۱۳۹۶

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، دوره: 25، شماره: 0
  • کد COI اختصاصی: JR_JBUM-25-0_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 175
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

طاهره صفری

Department of Physiology, Zahedan University of Medical Sciences, Zahedan, Iran

اطهره نذری پنجکی

Department of Anesthesiology, Student Research Committee, Zahedan University of Medical Sciences, Zahedan, Iran

مریم حقیقی

Department of Anesthesiology, Faculty of Paramedicine, Zahedan University of Medical Sciences, Zahedan, Iran

فاطمه صیادی

Department of Radiology, Student Research Committee , Zahedan University of Medical Sciences, Zahedan, Iran

میثم زینلی بوجانی

Department of Medicine, Student Research Committee , Zahedan University of Medical Sciences, Zahedan, Iran

آرزو امین

Department of Psychology, Islamic Azad University of Zahedan, Zahedan, Iran

چکیده

زمینه و هدف: رشته های مختلف علوم پزشکی ارتباط تنگاتنگی با سلامت مردم جامعه دارد. عدم آگاهی نسبت به رشته تحصیلی و بی علاقگی نسبت به آن، نظام آموزشی و سیستم سلامت را تحت تاثیر قرار می دهد؛ درحالی که شناخت رشته تحصیلی و علاقه نسبت به آن باعث افزایش حس مسئولیت و کارآیی افراد در ارائه خدمات می گردد. مطالعه حاضر با هدف تعیین میزان علاقه دانشجویان به رشته تحصیلی خود و عوامل موثر بر آن از دیدگاه دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان انجام شد. روش تحقیق: در این مطالعه توصیفی-تحلیلی، تعداد ۲۱۰نفر از دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان به روش نمونه گیری تصادفی مورد بررسی قرار گرفتند. شیوه گردآوری اطلاعات به صورت میدانی و با استفاده از پرسش نامه ای پایا و روا شامل ۲۱سوال (۱۴سوال با مقیاس لیکرت سه تایی) بود. داده ها وارد نرم افزار SPSS (ویرایش ۲۰) گردید. سطح اطمینان نیز ۰۵/۰در نظر گرفته شد. یافته ها: به طور میانگین میزان علاقه دانشجویان به رشته تحصیلی خود ۲۷/۳±۶۸/۳ به دست آمد. ۶۰/۳درصد از افراد زن و بقیه مرد بودند. میانگین سن افراد مورد مطالعه ۳/۳±۲۱/۲ سال بود. مشخص شد بین میزان علاقه افراد با وضعیت تاهل (۰/۰۰۰۱P< ) و همچنین آگاهی قبلی افراد هنگام انتخاب رشته (۰/۰۰۰۱P< ) ارتباط معنی داری وجود داشت. نتیجه گیری: نتایج مطالعه حاضر نشان داد، میزان علاقه دانشجویان مورد مطالعه به رشته تحصیلی خود در حد به نسبت خوبی قرار دارد، اما با این حال کمتر از نیمی از آنها رشته تحصیلی خود را بدون آگاهی قبلی انتخاب کرده بودند.

کلیدواژه ها

Level of Interest, Educational Field, Student, میزان علاقه, رشته ی تحصیلی, دانشجو

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.