بررسی اثرات کورکومین بر روی نارسایی کبدی القا شده با تیواستامید در موش های صحرایی نر

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، دوره: 25، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_JBUM-25-2_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 76
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سولماز شاهسون

MS, Department of Biology, Faculty of Sciences, Shiraz Branch, Islamic Azad University Shiraz ,Iran

سید ابراهیم حسینی

Department of Biology, Shiraz Branch, Islamic Azad University, Shiraz, I.R.Iran

چکیده

زمینه و هدف: در جریان متابولیسم بسیاری از داروها و سموم در کبد، متابولیت های فعالی ایجاد می شوند که بسیاری از آنها باعث ایجاد مسمومیت کبدی می گردند. این مطالعه با هدف بررسی اثر کورکومین بر مسمومیت کبدی ناشی از تیواستامید در موش های صحرایی نر بالغ انجام گردید. روش تحقیق: در این مطالعه تجربی، از ۴۸ سر موش صحرایی ماده بالغ که به ۶گروه شامل گروه های: کنترل، شاهد، ۴ دسته تجربی دریافت کننده تیواستامید (mg/kg۵۰) به تنهایی و تیواستامید به همراه کورکومین با دوزهای mg/kg۳۰، mg/kg۶۰ و mg/kg۱۲۰ تقسیم شدند. در این بررسی کلیه تجویزها برای مدت ۲۱ روز و به صورت درون صفاقی انجام گردید. در پایان، سطح سرمی آنزیم های آلانین آمینوترانسفراز، آسپارتات آمینوترانسفراز و آلکالین فسفاتاز اندازه گیری و ساختار بافتی کبد حیوانات بررسی گردید. داده ها از طریق آزمون های آماری ANOVA و دانکن، در سطح معنی داری ۰/۰۵ P≤ تجزیه و تحلیل شدند. یافته ها: نتایج نشان داد که تیواستامید باعث افزایش معنی دار سطح سرمی آنزیم های آسپارتات آمینوترانسفراز، آلانین آمینوترانسفراز و آلکالین فسفاتاز در سطح ۰/۰۵ P≤نسبت به گروه کنترل و همچنین هجوم لنفوسیتی اطراف پورتال تریاد و تخریب بافتی کبد شد؛ در حالی که کورکومین در دوزهای مختلف باعث کاهش معنی دار سطح سرمی آنزیم های بیان شده در سطح ۰/۰۵ P≤و بهبود ساختار بافتی کبد نسبت به گروه دریافت کننده تیواستامید گردید. نتیجه گیری: تیواستامید احتمالا از طریق ایجاد استرس اکسیداتیو باعث افزایش سطح سرمی ترانس آمینازها و آسیب به ساختار بافتی کبد می گردد؛ در حالی که مصرف همزمان کورکومین با تیواستامید احتمالا به دلیل خواص آنتی اکسیدانی کورکومین، باعث کاهش فعالیت ترانس آمینازها و بهبود ساختار بافتی کبد می شود.

کلیدواژه ها

Curcumin, Thioacetamide, Alanine aminotransferase, Aspartate aminotransferase, Alkaline phosphatase, Rat, کورکومین, تیواستامید, آلانین آمینوترانسفراز, آسپارتات آمینوترانسفراز, آلکالین فسفاتاز, موش صحرایی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.