ژنوتایپینگ اشریشیاکلی های جداشده از نمونه های بیمارستانی و آبی با استفاده از روش ERIC-PCR، در شهرستان همدان

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، دوره: 25، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_JBUM-25-4_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 63
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا حکیمی آلنی

Department of Pathobiology, Faculty of Veterinary Science, Bu-Ali Sina University, Hamedan, Iran.

نواب قبادی

Department of Agriculture (Animal science), Payame Noor university, Tehran, Iran.

مریم نجفی اصل

Department of Pathobiology, Faculty of Veterinary Science, Bu-Ali Sina University, Hamedan, Iran.

آرام شریفی

Department of Pathobiology, Faculty of Veterinary Science, Bu-Ali Sina University, Hamedan, Iran.

چکیده

زمینه و هدف: تایپینگ سریع و دقیق اشریشیاکلی برای اطلاع از اپیدمیولوژی و کنترل بیماری های ناشی از آن، امری لازم و ضروری می باشد. هدف مطالعه حاضر، تعیین ارتباط ژنتیکی احتمالی در بین جدایه های با منابع انسانی و آبی اشریشیاکلی با استفاده از روش Enterobacterial Repetitive Intergenic Consensus (ERIC)-PCR بود. روش تحقیق: این مطالعه توصیفی- تحلیلی، در سال های ۱۳۹۳ تا ۱۳۹۵ انجام گرفت. جامعه هدف در این مطالعه، ۴۵ جدایه اشریشیاکلی (۲۵ جدایه بیمارستانی و ۲۰ جدایه از استخر شنای سربسته) بود که همه آنها با استفاده از روش های بیوشیمیایی و مولکولی تایید شدند و در ادامه با تکنیک ERIC-PCR مورد تایپینگ قرار گرفتند. یافته ها: به طور کلی در الکتروفورز محصول ERIC-PCR، ۳ تا ۷ باند مختلف در محدوده کمتر از ۱۰۰ تا بیشتر از ۱۵۰۰ جفت باز مشاهده گردید. در مجموع ۲۳پروفایل ERIC-PCR در بین ایزوله های مورد مطالعه دیده شد که شامل ۱۲ پروفایل در بین جدایه های انسانی و ۱۰ پروفایل در بین جدایه های آبی بود و همچنین یک پروفایل بین آنها مشترک بود. براساس نتایج دندروگرام، ۲ کلاستر اصلی و ۷ دسته (A تا G) مشاهده شد. نتیجه گیری: تمامی جدایه های مورد مطالعه با استفاده از روش ERIC-PCR قابل تایپ بودند و همچنین میزان تنوع ژنتیکی بالایی در بین جدایه های مورد مطالعه دیده شد. وجود پروفایل مشترک در بین جدایه های آبی و انسانی، نشان دهنده چرخش احتمالی این جدایه ها بین انسان-آب-انسان می باشد.

کلیدواژه ها

Escherichia coli, ERIC-PCR, Hospital, Pool water, اشریشیاکلی؛ ERIC-PCR؛ بیمارستان؛ آب استخر

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.