تاثیر مداخله آموزشی بر آمادگی پرستاران در حوادث و بلایا

سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 118

فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_JBUM-26-3_006

تاریخ نمایه سازی: 28 مهر 1402

چکیده مقاله:

زمینه و هدف: پرستاران به عنوان افراد پیشگام در بهداشت و درمان جامعه، نقش مهمی در هماهنگی و کمک رسانی به افراد آسیب دیده در زمان وقوع بلایا دارند. ارتقای آمادگی آنها از اصول اولیه مدیریت سلامت در حوادث و بلایاست. این مطالعه با هدف تعیین تاثیر مداخله آموزشی بر آمادگی پرستاران در حوادث و بلایا انجام شده است. روش تحقیق: در این مطالعه نیمه تجربی یک گروهی (پیش آزمون- پس آزمون و پیگیری)، ۷۵ نفر از پرستاران بیمارستان های شهر بیرجند به روش نمونه گیری طبقه ای تصادفی انتخاب شدند. این پرستاران در کارگاه آموزشی مدیریت خطر حوادث و بلایا، به مدت ۱۶ ساعت طی ۲ روز، همراه با مانور دورمیزی شرکت کردند. فرم مشخصات دموگرافیک و پرسشنامه استاندارد برآورد آمادگی و پاسخ گویی پرستاران در بلایا (Readiness Estimate and Deployability Index) قبل، بلافاصله و یک ماه بعد از مداخله توسط آنها تکمیل گردید. داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (ویرایش ۱۶) و آزمون های آماری آنالیز واریانس درون گروهی، تعقیب بنفرونی، تی تست مستقل، آنالیز واریانس یک طرفه و تعقیب رنج توکی در سطح معنی داری ۰/۰۵ تجزیه و تحلیل شدند. یافته ها: میانگین نمره کل آمادگی پرستاران قبل از مداخله از ۱۰ نمره ۰/۸۷∓۶/۴۷ و میانگین نمره کل توانمندی و نگرش آنان در مقابله با بلایا قبل از مداخله از ۵ نمره به ترتیب: ۰/۷۲∓۳/۱۹  و ۰/۴۱∓۳/۲۸   بود. میانگین نمره آمادگی در کل و در حیطه توانمندی در پرستاران بلافاصله و یک ماه بعد از مداخله نسبت به قبل از آن و میانگین نمره نگرش یک ماه بعد از مداخله نسبت به قبل از آن افزایش معنی داری داشت (۰/۰۵P<). نتیجه گیری: مداخله آموزشی، بر افزایش آمادگی پرستاران در مقابله با بلایا تاثیر معنی داری داشت؛ بنابراین پیشنهاد می گردد مدیران پرستاری به منظور ارتقای آمادگی کارکنان پرستاری، دوره های آموزشی همراه با مانور را به طور مستمر برگزار کنند.

نویسندگان

مریم نخعی

Faculty of Nursing and Midwifery, Birjand University of medical Sciences, Birjand, Iran

شهناز طبیعی

Department of Medical Surgical Nursing, school of Nursing ;Midwifery, Birjand university of medical sciences, Birjand, Iran

سید علیرضا سعادتجو

Department of Medical Surgical Nursing, school of Nursing ;Midwifery, Birjand university of medical sciences, Birjand, Iran

فاطمه سبزه کار

Student of Medical Surgical Nursing, School of Nursing ;Midwifery, Birjand university of medical sciences, Birjand, Iran.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Veenemw TG. Disaster nursing and emergency preparedness for chemical, biological ...
  • CRED. Natural Disasters ۲۰۱۷. Brussels: CRED; ۲۰۱۸ EM-DAT file dated ...
  • Ghanbari V, Maddah SS, Khankeh HR, Karimloo M, Ardalan A. ...
  • Word Health Organazation. Risk reduction and emergency preparedness: WHO six-year ...
  • Abaszadeh MM, Nikbakht Nasrabadi A, Vaskoui Eshkevari Kh. Assessing educational ...
  • Nejadshafiee M, Sarhangi F, Rahmani A, Salari MM. Necessity for ...
  • Oztekin SD, Larson EE, Akahoshi M, Öztekin İ. Japanese nurses’ ...
  • Loke AY, Fung OW. Nurses’ competencies in disaster nursing: Implications ...
  • Wang C, Wei S, Xiang H, Xu Y, Han S, ...
  • EsmaeilZali M. [Hospital incident command system and introduce proposals for ...
  • Knowledge, Attitude, and Performance of Nurses' Crisis Management in Natural Disasters in Yazd City [مقاله ژورنالی]
  • نمایش کامل مراجع