بررسی عملکرد واحدآموزش دانشکده های مختلف دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در رابطه با رعایت قوانین و مقررات آموزشی (سال ۱۳۸۵)

  • سال انتشار: 1387
  • محل انتشار: مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، دوره: 16، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JBUM-16-1_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 51
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد مهدی حسن زاده طاهری

حمیدرضا ریاسی

Assistant Professor, Department of Internal Medicine, Faculty of Medicine, Birjand University of Medical Sciences. Birjand, Iran

محمدرضا میری

محمدحسین داوری

محمدرضا حاجی آبادی

چکیده

زمینه و هدف: رعایت قوانین و مقررات آموزشی به وسیله متصدیان آموزش در دانشگاه امری الزامی است و رعایت این قوانین علاوه بر تسهیل امور مختلف آموزش از قبیل ثبت نام، انتخاب واحد و…، در شکل گیری شخصیت فراگیران در آینده نیز نقش بسزایی دارد و در رتبه بندی دانشگاه و اعتباربخشی آنها از طریق وزارت متبوع نیز موثر می باشد؛ مطالعه حاضر به منظور تعیین عملکرد آموزش دانشکده های مختلف دانشگاه علوم پزشکی بیرجند در زمینه رعایت این قوانین طراحی و اجرا گردید.   روش تحقیق: در این مطالعه توصیفی- تحلیلی که در سال ۱۳۸۵ انجام شد، تعداد ۱۵۹ نفر دانشجو از سه دانشکده مختلف پزشکی، پرستاری و پیراپزشکی با استفاده از دو فرم بازنگری (چک لیست) مورد بررسی قرار گرفتند. فرم شماره ۱ مربوط به رعایت قوانین و مقررات آموزشی در همه رشته ها و همه دانشکده ها و فرم شماره ۲ مربوط به مقطع بالینی پزشکی بود. داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS و با استفاده از آزمون کای دو در سطح معنی داری ۰۵/۰ > P مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.   یافته ها: در این پژوهش فرم شماره ۱ برای ۱۵۹ نفر تکمیل گردید که ۶۳ نفر (۶/۳۹%) در رشته پزشکی، ۵۱ نفر (۱/۳۲%) در رشته پرستاری و ۴۵ نفر (۳/۲۸%) در آموزشکده پیراپزشکی مشغول به تحصیل بودند و فرم شماره ۲ برای ۸۱ نفر دانشجو در مقطع بالینی پزشکی تکمیل گردید. ۴/۴۳% دانشجویان حذف و اضافه داشتند که طبق قوانین مربوطه و با حضور و مشورت استاد راهنما انجام شده بود. از بین این دانشجویان ۸/۳۵% تاییدیه نهایی حذف و اضافه را امضا نکرده بودند که از این میزان ۶/۷۴% در دانشکده پزشکی، ۷/۱۳% در دانشکده پرستاری و ۷/۶% مربوط به آموزشکده پیراپزشکی بود و اختلاف بین دانشکده ها از این نظر معنی دار بود (۰۰۱/۰ > P ). قوانین مربوط به میهمان شدن دانشجو در هر سه دانشکده به طور کامل رعایت شده بود. در مقطع بالینی ۴/۴۱% دانشجویان کارورز کشیک آموزشی را اجباری و ۶/۵۸% آن را اختیاری می دانستند. ۷/۸۹% دانشجویان خروج از بیمارستان را با استفاده از مرخصی ساعتی مجاز می دانستند و بقیه پاسخی به این سوال ندادند. ۵/۸۴% وجود برنامه مدون آموزشی در این مقطع را تایید نمودند و ۱/۶۲% آنها جابه جایی برنامه کشیک را خارج از چارچوب مقررات می دانستند.   نتیجه گیری: با توجه به یافته های پژوهش چنین استنباط می گردد که مواردی از قبیل کنترل تاییدیه نهایی حذف و اضافه و امضای آن توسط دانشجو و همچنین برنامه کشیک های آموزشی بیمارستانی و جابه جایی برنامه های کشیک اینترنی باید توسط آموزش دانشکده ها مورد تاکید بیشتری قرار گیرد تا با افزایش رعایت قوانین و مقررات آموزشی شاهد پیشرفت های کیفی و کمی آموزش در این دانشگاه باشیم و رعایت این قوانین بتواند باعث ارتقای رتبه این دانشگاه در بین دانشگاه های علوم پزشکی کشور شود.

کلیدواژه ها

Educational rules, Faculty, Students, Education, Medical, Birjand, قوانین آموزشی, دانشکده, دانشجویان, آموزش, پزشکی, بیرجند

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.