تاثیر هشت هفته تمرین مقاومتی بر بیان ژن های پروتئین کلوتو و عامل رشد شبه انسولینی-۱ در عضلات اسکلتی کند انقباض و تند انقباض رت های پیر نژاد ویستار

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، دوره: 28، شماره: 1
  • کد COI اختصاصی: JR_JBUM-28-1_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 69
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سمیه کسرائی

Department of Exercise Physiology, Faculty of Sport Sciences, Ferdowsi University of Mashhad, Mashhad, Iran.

سید رضا عطارزاده حسینی

Department of Exercise Physiology, Faculty of Sport Sciences, Ferdowsi University of Mashhad, Mashhad, Iran.

مهرداد فتحی

Department of Exercise Physiology, Faculty of Sport Sciences, Ferdowsi University of Mashhad, Mashhad, Iran.

چکیده

زمینه و هدف: پروتئین کلوتو یک ماده موثر در افزایش طول عمر است که از آتروفی عضلانی، پوکی استخوان و بیماری­های قلبی-عروقی پیشگیری می­کند. لذا هدف این تحقیق بررسی تغییرات بیان ژن پروتئین کلوتو و عامل رشد شبه انسولینی-۱ در عضلات رت های پیر نژاد ویستار پس از هشت هفته تمرین مقاومتی بود. روش تحقیق: در پژوهش حاضر به روش تجربی، تعداد ۱۶ سر رت نر نژاد ویستار با سن ۲۰ ماهه به دو گروه شامل گروه تمرین مقاومتی و گروه کنترل تقسیم شدند. تمرین مقاومتی به مدت هشت هفته و هر هفته سه جلسه انجام شد. عضله نعلی و تا کننده دراز شست پای رت ها تشریح شد و به منظور سنجش تغییرات بیان ژن های پروتئین کلوتو و عامل رشد شبه انسولینی-۱ از روش PCR RT- استفاده شد. یافته ها: پروتئین کلوتو متعاقب یک دوره تمرین مقاومتی در بافت عضله تند انقباض گروه رت های تمرین کرده تفاوت معناداری را نسبت به گروه کنترل نشان نداد. هم­چنین متغیر عامل رشد شبه انسولینی در بافت عضله تند انقباض و کند انقباض گروه تمرینی تفاوت معنا داری را نسبت به گروه کنترل نشان نداد. نتیجه گیری: نتایج تحقیق حاضر نشان داد که مقادیر کلوتو و عامل رشد شبه انسولینی پس از یک دوره تمرین مقاومتی بهبودی نداشته است و می­توان اظهار داشت که اجرای تمرینات مقاومتی می بایست در دوره های طولانی­تر و با شدت های متفاوت تمرینی اجرا گردد که باید در تحقیقات آینده مورد بررسی قرار بگیرد.

کلیدواژه ها

Elderly, Insulin-like growth factor ۱, Klotho protein, Resistance training, سالمندی, عامل رشد شبه انسولینی-۱, پروتئین کلوتو, تمرین مقاومتی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.