پرورش خلاقیت و نقش معلم در شکوفایی استعداد و خلاقیت دانش آموزان

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی جامعه شناسی، علوم اجتماعی و آموزش و پرورش با رویکرد نگاهی به آینده
  • کد COI اختصاصی: SEDCONF01_1186
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 257
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم نیازیان

کارشناسی تربیت بدنی ،دانشگاه آزاد اسلامی نور

فرشته طاهری

کارشناسی مترجمی زبان انگلیسی ،دانشگاه علامه محدث نوری(ره)

سمانه سالاریان

کارشناسی ارشد فیزیک،دانشگاه علوم پایه سمنان

مریم رحمانی

کارشناسی علوم اجتماعی)پژوهشگری(دانشگاه پیام نور بابل

چکیده

بحث آموزش خلاقیت به دانش آموزان، موضوع بسیار مهمی است که بدون شک در آینده و سرنوشت دانش آموزان تاثیر مثبت زیادی خواهد داشت. ولی اگرقرار باشد در جامعه ای مفهوم خلاقیت و آموزش خلاقیت به دانش آموزان توسعه یابد؛ مسئولین باید در درجه ی اول شرایط علمی، فرهنگی، سازمانی و فردی آن را به وجود آورند. چرا که اگر شرایط لازم و مناسب علمی فراهم نباشد، هر تلاشی از نظر کیفیت و محتوا بی نتیجه خواهد بود. هم چنین اگر نتوانیم شرایط فرهنگی و سازمانی تحقق و توسعه ی خلاقیت را ایجاد کنیم، هرچه تلاش کنیم و توان علمی خود را افزایش دهیم، باز هم نمی توانیم به توسعه ی پایدار دست یابیمباید دانش آموزان را به دانش، ایده ها، اندیشه ها وتفکرات جدید وبکر تشویق نمود. معلم لازم است در تمامی دروس علاوه بر اینکه خودش اندیشه های جدید و بکری را ارائه می دهد پذیرای ایده های جدید دانش آموزان خود باشد و به اندیشه های آنان احترام بگذارد.مثلا می توان از دانش آموزان خواست که به جای ارائه گزارش توضیحی از یک کتاب، مجله یا مقاله، آنهارا شخصا ارزیابی نموده و مورد نقد و بررسی قرار دهند، هدف این است که کلاس را وادار کنیم تا خواهان بدست آوردن کتاب و مطالعه آن شوند، این خطر وجود دارد که معلمان به سبب اصرارشان در انتقال دانش پذیرفته شده خیلی زود جریان اندیشه های کودک را قطع کرده و بدین ترتیب به ریشه های تفکر خلاق، آسیب بزنند. لازم است معلمان، دانش آموزان را به تفکر وتعمق عادت دهند تکیه صرف بر حافظه دانش آموزان و انتقال معلومات به آنها، قدرت آفرینندگی و ابتکار را در آنان ایجاد نمی کند.

کلیدواژه ها

پرورش خلاقیت ،استعداد ، نوآوری، دانش آموزان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.