آلودگی نوری؛ شناخت، اندازهگیری میدانی و پیشنهاد راهکارهای مقابله

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: بیست و هفتمین کنفرانس بین المللی برق
  • کد COI اختصاصی: PSC27_148
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1698
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سالار آتش پرگرگری

سازمان بهره وری انرژی ایران

غلامرضا کبریایی طبری

سازمان بهره وری انرژی ایران

مرجان باقری

سازمان بهره وری انرژی ایران

چکیده

آلودگی نوری 1 را میتوان از بزرگترین زیانهای ناشی ازاستفاده ناصحیح از سیستمهای روشنایی دانست و بطور کلی به نور اضافی یا مزاحمی اطلاق م یشود که بد لیل طراحی یا اجرای بد یک سیستم روشنا یی بوجود آمده وباعث ایجاد روشنایی فراتر از حد انتظار، از لحاظ شدت و یا سطح هدف گردد. در مقاله حاضر، پس از ذکر مقدمه ای درخصوص نور و آلودگی نوری ، تعاریف مختلف،ضرورت مقابله با آن و مصادیق مختلف این آلودگی مورد بررسی قرار میگیرد. از جمله مهمترین این موارد میتوان به خیرگی 2، اضافه روشنایی 3، گنبد نوری 4 و تجاوز نور 5 اشاره نمود. سپس نتایج اندازهگیری آلودگی نوری از دونقطه با ارتفاع و دید مناسب در شهر تهران مورد اشاره قرار گرفته و محاسبات اولیهای درخصوص نقش چراغ های معابر در پرتاب نور به سمت بالا که نقشی در روشنایی سطح معبر ندارد، انجام و ملاحظه میشود که اصلاح این بخش، صرفه جویی قابل ملاحظه ای در انرژی مصرفی وکاهش آلودگی نوری به همراه دارد. در ادامه راهکارهای مقابله با آلودگی نوری ذکر میشود کهمیتوان نصب برچسبی با عنوان آلودگی نوری چراغ ها وطرحهای روشنایی معابر را نام برد که طرح اولیه ای برای آن پیشنهاد میگردد. نهایتاً، اهمیت توجه کلیه ارگانها بهمقابله با این پدیده پیش از بحرانی شدن آن مورد بررسی قرار میگیرد.

کلیدواژه ها

آلودگی نوری، گنبد آسمان، خیرگی، روشنایی، برچسب آلودگی نوری

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.