چشم اندازهای فکری تکرارپذیری در علوم اجتماعی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی جامعه شناسی، علوم اجتماعی و آموزش و پرورش با رویکرد نگاهی به آینده
  • کد COI اختصاصی: SEDCONF01_0224
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 152
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حمزیه تواره

گروه جامعه شناسی، دانشکده علوم انسانی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد اسلام آباد غرب، ایران

چکیده

اخیرا، محققان علوم اجتماعی به طور فزاینده ای با این سوال مواجهه شده اند که آیا یافته های مطالعات علوم اجتماعی به طور کلی قابل تکرار هستند یا خیر؟ این بحثها از برخی سوء رفتارهای علمی در این زمینه سرچشمه می گیرد و با مقدارنسبتا ضعیفی از تکرارپذیری در این حوزه منتشر شده، که منجر به اصطلاح بحران تکرارپذیری در علوم اجتماعی شده است. مقاله حاضر به بررسی موضوع چشم اندازهای فکری تکرار پذیری در علوم اجتماعی، به روش توصیفی تحلیلی و با استفاده از منابع کتابخانه ای میپردازد. در این مقاله برای پاسخ به سوالات تحقیق، یک جستجوی سیستماتیک از تحقیقات تجربی موجود در پایگاه های داده Scopus و Web of Science ، گوگل اسکولار۱، سیویلیکا، انجام شده است. در جستجو تعداد قابل توجهی از مقالات انتخاب شدند. برای واجد شرایط شدن در فهرست اولیه مقالات، یک مقاله باید دارای هر یک از کلیدواژه های »بحران تکرار«، »تکرارپذیری«، »بحران تکرارپذیری«، »علوم اجتماعی« ، و به عنوان یک مقاله پژوهشی در مجلات انگلیسی و فارسی زبان منتشر شود. این جستجو منجر به انتخاب ۵۲۶ مقاله شد. پس از حذف ۱۵۹ مورد تکراری، ۳۶۷ مقاله برای مرحله بعدی تجزیه و تحلیل واجد شرایط شدند. فیلتر بعدی که توسط نویسنده انجام شد، مقالات غیرتجربی را که نتایج تلاشهای تکراری منفرد را بر اساس چکیده و عنوان گزارش میکردند، حذف کرد و تعداد مقالات را به ۲۱۹ مقاله کاهش داد. در تحلیل بعدی، رویه جستجو در مجموع به ۳۹ گزارش منجر شد که در تجزیه و تحلیل استفاده شد. این مقاله تعدادی از ویژگیهای روششناختی را توصیف میکند که وقتی در یک خط تحقیق گنجانده شوند، ممکن است هم تکرارپذیری و هم تاثیر را افزایش دهند. اگرچه این ویژگیها در طیف وسیعی از محیطهای تحقیقاتی مختلف یافت میشوند، اما ممکن است بهویژه در تحقیقات میدانی رایج باشند. این مقاله راهکارهایی را در این زمینه ارائه میکند

کلیدواژه ها

بحران تکرار، تکرارپذیری، علوم اجتماعی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.