تبیین اضطراب دانش آموزان و راه های مقابله آن

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: اولین همایش بین المللی جامعه شناسی، علوم اجتماعی و آموزش و پرورش با رویکرد نگاهی به آینده
  • کد COI اختصاصی: SEDCONF01_0067
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 203
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رضا یوسفی

کارشناس راهنمایی ومشلوره دانشگاه فرهنگیان شهید مفتح تهران

مریم عباس زاده

کارشناس ارشد روان شناسی بالینی دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه

کبری کریم زاده

کارشناس علوم تربیتی دانشگاه پیام نور ماکو

آزیتا غفارزاده

کارشناس ارشد برنامه ریزی درسی دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوی

طاووس ابراهیم پور

کارشناس ارشد تحقیقات آموزشی دانشگاه آزاد خوی

چکیده

بسیاری از دانش آموزانی که در مقایسه با همکلاسی هایشان در کلاس غیر فعال اند، از نظر آموزشی و اجتماعی از رفتار مناسبی برخوردارند، اما نسبت به دیگر دانش آموزان آرام تر بوده، از انجام کار با دیگران سرباز می زنند. بعضی از این دانش آموزان به درجات مختلف، با مشکل خجالتی یا مضطرب بودن مواجه اند و عده ی کمی از آن ها ممکن است به سمت اسکیزوفرنی سوق پیدا کنند. این مقاله به عنوان حدواسط این دو گروه از دانش آموزان را مدنظر قرار داده است، دانش آموزانی که معمولا به عنوان بچه های خجالتی ( فاقد اعتماد به نفس و نگران از نظر اجتماعی ) یا مضطرب ( کسانی مایل به جواب دادن در جمع نیستند) شناخته می شوند. همانطور که می دانیم هرجا که انتظارات اجتماعی جدید مبهم باشند، درجاتی از اضطرابداشتن، طبیعی است. اما مضطرب بودن وقتی تبدیل به یک مشکل می شود که صرفا وابسته به موقعیتنبوده، بلکه اختیاری باشد؛ تا جایی که به فرد برچسب زده شود. به ویژه درموقعیتی که این فرد برچسب راپذیرفته، آن را درونی کند، ممکن است الگوی جامعی از مضطرب در او ایجاد شود و علائم دیگری مثل :اعتماد به نفس در ورود به موقعیت های اجتماعی و ناراحتی و سرباز زدن از ظاهر شدن در حضور دیگران، دروی ظاهر گردد.در این مقاله با روش مروری و توصیفی سعی بر آن شده است ریشه های این مشکل بررسیشده و در نهایت راهکارهایی برای کنترل آن ارائه گردد.

کلیدواژه ها

یادگیری، اضطراب،دانش آموزان،استرس

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.