اندیشه اجتماعی در آثار قاضی صاعد اندلسی(التعریف بطبقات الامم)
- سال انتشار: 1402
- محل انتشار: اولین همایش بین المللی جامعه شناسی، علوم اجتماعی و آموزش و پرورش با رویکرد نگاهی به آینده
- کد COI اختصاصی: SEDCONF01_0017
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 203
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد جامعه شناسی دانشگاه شیراز
استاد یار دانشکده اقتصاد و مدیریت علوم اجتماعی دانشگاه شیراز
دکترای علوم تربیتی ،دانشگاه آزاد بوشهر _بوشهر _ایران
چکیده
"قاضی صاعد اندلسی" مورخ واندیشمند برجسته اهل اندلس در قرن پنجم هجری بود که در محیط فرهنگی اسلامی اندلس فعالیت داشت. اگرچه اطلاعات کمی درباره این شخصیت داریم وتنها تحت توجه معدودی از پژوهش ها قرارگرفته است. اماهدف این مقاله بررسی اندیشه اجتماعی در آثار قاضی صاعد اندلسی است. علاوه بر این، تمرکز این مطالعه بر روی تنها اثر باقی مانده از او، یعنی کتاب "التعریف بطبقات الامم"است. که در این اثر به شیوه ای ویژه به مفهوم علم پرداخته است. روش جمع آوری اطلاعات به صورت علمی - مروری و داده ها هم به روش کتابخانه ای جمع آوری شده است و سایت های ایرانداک،،سیویلیکا،علم نت و... مورد استفاده قرار گرفته است.نتایج تحقیقق نشانگرسطح علمی بسیار بالایی است که قاضی صاعد در زمانه ی خود به آن دست یافته است وهمانطور که خود قاضی صاعد اشاره می کند،دارای آثار متعدد است که به سه مورد از آثار دیگر خود به صورت مستقیم در تنها اثر به جامانده خود یعنی «التعریف بطبقات الاامم» اشاره می کند.او به عنوان یکی از اندیشمندان برجسته دوره اسلامی اندلس، با اشاعه دیدگاه های خود و ایجاد یک اثر بارز موجب به جا ماندن تاثیری عمیق در فضای اندیشه ای زمان خود و پس از آن شده است که همچنان تاثیرگذاری خود را حفظ کرده است.کلیدواژه ها
قاضی صاعد اندلسی، التعریف بطبقات الامم،اندیشه اجتماعی،آثارتاریخی.مقالات مرتبط جدید
- بررسی جامع پتانسیلها و اثرات هوش مصنوعی و ChatGPT در پیشبرد و شکل دهی به فرآیندهای آموزشی مدرن
- بررسی کاربرد هوش مصنوعی در تعاملی سازی محیط یادگیری الکترونیکی
- تحلیلی از نقاط قوت و ضعف هوش مصنوعی در حل مسئله ریاضی
- استفاده از ChatGPT برای بهبود فعالیتهای آزمایشگاهی شیمی
- شخصی سازی آموزش و طراحی آموزشی به واسطه هوش مصنوعی در آموزش عالی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.