بازیابی شکل موج های بازگشتی ماموریت ارتفاع سنجی رادار با روزنه مصنوعی Sentinel-۳A به منظور پایش تراز سطح آب های درون سرزمینی (مطالعه موردی: مخزن سد درودزن شیراز)

  • سال انتشار: 1400
  • محل انتشار: مجله فیزیک زمین و فضا، دوره: 47، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_JESPHYS-47-3_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 137
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

Arash Tayfeh Rostami

دانشجوی کارشناسی ارشد، دانشکده مهندسی نقشه برداری و اطلاعات مکانی، پردیس دانشکده های فنی، دانشگاه تهران، تهران، ایران

Ali Reza Azmoudeh Ardalan

استاد، دانشکده مهندسی نقشه برداری و اطلاعات مکانی، پردیس دانشکده های فنی، دانشگاه تهران، تهران، ایران

Shirzad Roohi

استادیار، گروه ژئودزی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران جنوب، تهران، ایران

Amir Hossein Pourmina

دانشجوی دکتری، گروه ژئودزی، دانشکده مهندسی نقشه برداری، دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، تهران، ایران

چکیده

در آب­های درون سرزمینی، تراز سطح آب حاصل از داده­های سطح دو ارتفاع­سنجی مغشوش می­باشد. ازاین­رو، برای تصحیح تراز سطح آب اندازه گیری شده در این نواحی، انجام بازیابی شکل موج­های بازگشتی، الزامی است. در این مطالعه از داده­های سطح دو و سطح یک سنجنده ارتفاع سنج رادار SAR (SRAL) ماموریت Sentinel-۳A که در حالت رادار با روزنه مصنوعی (SAR) اندازه گیری می­کند، در بازه زمانی مارس ۲۰۱۶ تا نوامبر ۲۰۱۹ برای پایش تراز سطح آب سد درودزن شیراز استفاده شده است. همچنین برای بازیابی شکل موج­های موجود در داده­های سطح یک نیز از الگوریتم بازیابی حدآستانه به ازای حدآستانه­های مختلف استفاده شده است. نتایج نشان داد، بازیابنده مرکز ثقل (OCOG) موجود در داده­های سطح دو با مقدار جذر خطای مربعی میانگین (RMSE) ۲۳/۳۸ سانتی­متر و ضریب وابستگی %۲۳/۹۹ با داده­های نوسان نگار محلی نسبت به دیگر بازیابنده­های موجود در داده­های سطح دو از دقت بالاتری در برآورد سری زمانی تراز سطح آب سد درودزن دارد. پس­ازآن، سری زمانی تراز سطح آب از بازیابنده­های موجود در داده­های سطح دو و انتخاب بازیابنده سطح دو بهینه، شکل موج­های بازگشتی از داده­های سطح یک با استفاده از الگوریتم بازیابی حدآستانه ابتدا بازیابی شده و سپس سری زمانی تراز سطح آب به ازای آستانه­های مختلف حاصل شده و با داده­های نوسان نگار محلی مقایسه شد که نتایج نشان داد آستانه %۶۰ با مقدار RMSE ۷۳/۳۷ سانتی­متر و وابستگی %۳۰/۹۹ سبب بهبود %۳/۱ دقت و افزایش %۰۷/۰ وابستگی با داده­های نوسان نگار نسبت به سری زمانی تراز سطح آب حاصل از بازیابنده سطح دو بهینه شده است.

کلیدواژه ها

ارتفاع سنجی ماهواره ای, Sentinel-۳, بازیابی شکل موج های بازگشتی, تراز سطح آب, سد درودزن

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.