میزان آگاهی و نگرش دانشجویان دانشگاههای بیرجند نسبت به مصرف قرصهای اکستازی

  • سال انتشار: 1385
  • محل انتشار: مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، دوره: 13، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_JBUM-13-4_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 102
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

نرگس معاشری

Instructor, Department of Health Education; Birjand University of Medical Sciences. Birjand, Iran

محمدرضا میری

Assistant Professor, Department of Health Education; Birjand University of Medical Sciences. Birjand, Iran

حمیدرضا مشرقی مقدم

Assistant Professor; Department of Cardiovascular; Faculty of Medicine, Birjand University of Medical Sciences. Birjand, Iran

محمدرضا اسلامی

Pharmacologist; Birjand University of Medical Sciences. Birjand, Iran

چکیده

زمینه و هدف: اعتیاد به مواد مخدر خانمان سوز است اما خانمان سوزتر از آن اعتیاد به داروها و مواد به ظاهر شادی بخش است. بیشک برخی از نوجوانان و جوانان بدون داشتن آگاهی کافی، از این قرصها به عنوان پایان دهنده غمهایشان استفاده می کنند. با توجه به آمار روزافزون مصرف این ماده در کشور، مطالعه حاضر با هدف تعیین میزان آگاهی و نگرش دانشجویان دانشگاههای شهر بیرجند نسبت به قرصهای اکستازی و به منظور دستیابی به اطلاعات پایه درخصوص برنامه ریزیهای لازم جهت ارتقای سطح آگاهی قشر آسیب پذیر جامعه انجام شد. روش تحقیق: در این مطالعه توصیفی- تحلیلی، ۵۳۶ دانشجو از دانشگاههای علوم پزشکی، آزاد اسلامی و دانشگاه بیرجند مورد بررسی قرار گرفتند. ابزار گردآوری اطلاعات، پرسشنامه ساختاری شامل ۳۰ سوال بود که روایی آن به روش اعتبار محتوا سنجیده و پایایی پرسشنامه به روش آزمون مجدد محاسبه گردید. داده ها با استفاده از آزمون Chi-Square، t و آنالیز واریانس یک طرفه در سطح معنی داری P< ۰.۰۵ مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند. یافته ها: آگاهی، %۶۳.۴ از دانشجویان در سطح ضعیف، %۲۹.۷ در سطح متوسط و فقط %۶.۹ در سطح بالا قرار داشت. %۱۳.۶ از دانشجویان این قرصها را دیده بودند و فقط %۴.۳ از این قرصها استفاده کرده بودند. بین میانگین نمره آگاهی و متغیرهای جنس، محل زندگی، دانشگاه محل تحصیل ارتباط معنی داری وجود نداشت؛ همچنین بین مصرف قرصهای اکستازی با دانشگاه محل تحصیل و رتبه تولد ارتباط معنی داری وجود نداشت، اما ارتباط بین مصرف قرصهای اکستازی با محل زندگی، جنس و سطوح آگاهی دانشجویان ارتباط معنی دار بود (P< ۰.۰۵). نتیجه گیری: پایین بودن اطلاعات و آگاهی عامل مهمی در گرایش افراد آسیب پذیر جامعه به قرصهای اکستازی می باشد؛ همچنین زندگی در اماکن بدون نظارت مثل خانه های استیجاری دانشجو نیز می تواند عاملی در گرایش دانشجویان به سوی مواد مخدر و... باشد.

کلیدواژه ها

Ecstasy pills, Student, Knowledge, Attitude, قرصهای اکستازی, دانشجو, آگاهی و نگرش

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.