تعیین نورموگرام شاخص توده بدنی در کودکان ۷-۱۲ ساله شهر بیرجند و مقایسه آن با منحنی های مرجع مرکز کنترل بیماریها

  • سال انتشار: 1383
  • محل انتشار: مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، دوره: 11، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_JBUM-11-3_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 82
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه طاهری

Assistant Professor, Department of Pediatrics, Faculty of Medicine, Birjand University of Medical Sciences. Birjand, Iran

سیدمحمود حسینی

Instructor, Faculty of Medicine, Birjand University of Medical Sciences, Birjand, Iran

سیدعلیرضا سعادت جو

Instructor, Faculty of Nursing & Midwifery, Birjand University of Medical Sciences, Birjand, Iran

چکیده

زمینه و هدف: شاخص توده بدنی (BMI) به عنوان مناسب ترین و در دسترس ترین شاخص جهت غربالگری چاقی دوران کودکی مطرح است. از آنجا که عوامل نژادی و محیطی روی قد و وزن تاثیر دارند، شاخص توده بدنی نیز در جوامع مختلف می تواند متفاوت باشد. این مطالعه با هدف تعیین شاخص توده بدنی کودکان ۷-۱۲ ساله شهر بیرجند و مقایسه آن با مقادیر مرجع مرکز کنترل بیماریها (CDC) انجام شد.روش بررسی: در این مطالعه مقطعی و توصیفی – تحلیلی که در سال ۱۳۸۱ انجام شد، تعداد ۱۹۲۸ دانش آموز دبستانی شامل ۹۱۸ دختر و ۱۰۱۰ پسر از طریق نمونه گیری خوشه ای و سیستماتیک از بین دانش آموزان دبستانی شهر بیرجند، انتخاب شدند؛ وزن و قد آنان اندازه گیری شد و شاخص توده بدنی از تقسیم وزن بر حسب کیلوگرم بر مجذور قد بر حسب متر مربع محاسبه و صدک های مربوط به تفکیک سن و جنس تعیین و با مقادیر مرجع CDC مقایسه شد.یافته ها: صدک های شاخص توده بدنی کودکان مورد مطالعه، مشخصا نسبت به مقادیر مرجع CDC کاهش داشت. صدک میانه BMI دختران در بیشتر گروه های سنی مورد تحقیق، بین صدک CDC ۲۵-۱۰ و در پسران کمتر از صدک CDC۱۰ بود.نتیجه گیری: با توجه به نتایج این مطالعه، شاخص توده بدنی کودکان بیرجند با مقادیر مرجع CDC متفاوت و بسیار کمتر از آن می باشد. این تفاوت می تواند به دلیل تفاوتهای نژادی و برخی عوامل محیطی باشد. توصیه می شود با بررسیهای دقیق تر و وسیع تر، نورموگرام BMI کودکان ایرانی تهیه و در ارزیابی اختلالات وزن مورد استفاده قرار گیرد.

کلیدواژه ها

Body mass index (BMI), Children, Obesity, CDC, شاخص توده بدنی (BMI), کودکان, کودکان دبستانی, مرکز کنترل بیماریها (CDC), چاقی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.