بررسی علل بستری شدن مبتلایان به بیماری های چشمی در بیمارستان های شهر بیرجند (۱۳۸۰-۱۳۷۳)

  • سال انتشار: 1383
  • محل انتشار: مجله علمی دانشگاه علوم پزشکی بیرجند، دوره: 11، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_JBUM-11-3_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 109
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

غلام حسین یعقوبی

Assistant Professor, Vitreoretinal Fellowship, Department of Ophthalmology, Faculty of Medicine, Birjand University of Medical Sciences, Birjand, Iran

سیدمحمود حسینی

MSc in Biostatistics, Faculty of Medicine, Birjand University of Medical Sciences, Birjand, Iran

چکیده

زمینه و هدف: دستیابی به تعداد و علل بستری بیماران جهت برنامه ریزی و استفاده بهتر از امکانات، لازم می باشد. در گزارشهای رسیده بر اساس ترخیص بیماران از بعضی بیمارستانها و سازمان بهداشت جهانی، شایعترین بیماری چشم، کاتاراکت می باشد؛ مطالعه حاضر به منظور تعیین تعداد و علل بستری شدن بیماران در بخش چشم بیمارستانهای شهر بیرجند انجام شد تا با ارایه نتایج آن، راهکارهای مناسب توسط مسوولین اتخاذ گردد.روش بررسی: در این مطالعه توصیفی که از مهرماه سال ۱۳۷۳ تا مهرماه سال ۱۳۸۰ انجام شد، تشخیص بیماران بستری شده بر اساس ICD-۱۰ در برگه های پرسشنامه ثبت گردید؛ سپس داده ها از نظر پراکندگی اطلاعات در هشت گروه از ناراحتی های چشمی طبقه بندی و با استفاده از روشهای آمار توصیفی مورد تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند.یافته ها: از ۵۲۳ بیمار بستری شده (۵۴۳ چشم)، ۴۵.۵% زن و ۵۴.۵% مرد بودند. از این میان کاتاراکت ۶۰% (۳۲۶ مورد) و گلوکوم ۳.۷% (۲۰ نفر) و درمان دارویی ۷.۳% بود؛ ۲ مورد آندوفتالیت به دنبال عمل کاتاراکت و ۱ بیمار مبتلا به کراتیت قارچی بود. ۲.۶% (۱۴ نفر) مبتلا به انسداد مجرای اشکی و ۳.۱% (۱۷ نفر) دچار مشکلات پلاستیک چشم بودند؛ در ۱۱.۶% موارد (۶۳ نفر) ضربه های چشم و در ۳.۳% (۱۸ نفر) جداشدگی شبکیه وجود داشت.نتیجه گیری: در این مطالعه بیشتر بیماران بستری شده مبتلا به کاتاراکت بودند؛ با توجه به این که بیشترین علت کوری در دنیا کاتاراکت می باشد، توصیه می شود عوامل خطر این بیماری در ابعاد وسیع و با توجه به عوامل منطقه ای بررسی گردد.

کلیدواژه ها

Epidemiology, Ophthalmic diseases, Hospital, ICD-۱۰, اپیدمیولوژی, بیماری های چشم, بیمارستان, ICD, ۱۰

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.