پیشگیری،تشخیص و درمان سریع بیماری ها با تکیه بر هوش مصنوعی و حسگرها

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی مهندسی برق، کامپیوتر، مکانیک و هوش مصنوعی
  • کد COI اختصاصی: EECMAI04_012
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 903
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شادی بهنقی

دانشجوی کاردانی فنی تجهیزات پزشکی اتاق عمل، دانشگاه جامع علمی و کاربردی مرکز ماشین سازی تبریز، تبریز، ایران

سینا مهدوی

مدرس دانشگاه جامع علمی و کاربردی مرکز ماشین سازی تبریز، تبریز، ایران

چکیده

در دیدگاه زیست شناسی، هر نوع حالت غیرعادی در موجود زنده که عملکرد بدن او را مختل کند بیماری نام دارد. هر گونه تغییر و دگرگونی که در بدن رخ می دهد دارای علتی است. بیماری، نیز حالتی غیر طبیعی است که در بدن انسان روی می دهد.و واکنشی است که در برابر این تغییر و دگرگونی ها به وجود می آید. بیماری، از خود علائم و نشانه هایی بروز می دهد که گاهی این علائم مخالف حالت طبیعی بدن است. بیماری ها، ممکن است ناشی از سبک زندگی، ژنتیکی، عوامل عفونی و خود ایمنی باشد .از یک سرماخوردگی ساده تا بیماری های مزمن مانند دیابت، فشار خون، افسردگی، ایدز، سرطان، آلرژی، بیماریهای عفونی، روماتیسم، و.... همگی ممکن است دارای علائم باشد و یا بدون علائم باشد. علامت بیماری، به اظهار، درک، و تغییراتی در حالات بدن گفته می شود که نشان از ابتلا به بیماری دارند و توسط بیمار به پزشک گزارش می شود. هر بیماری، یک دوره نهفتگی در خود دارد، که به زمان ایجاد یک عامل بیماری تا زمان ظهور علائم اطلاق می شود. طبق گفته ی (پیشگیری بهتر از درمان است) پیشگیری از بیماری که دوره طلایی هم نامیده می شود و از مزایای آن می توان به افزایش کیفیت زندگی، افزایش امید به زندگی ، و افزایش سلامت جامعه اشاره کرد. زمانی که بتوان با تشخیص زودهنگام بیماری اقدام به پیشگیری و حتی درمان ، قبل از تشدید بیماری نمود. در این مقاله سعی شده است با تکیه بر ترکیب هوش مصنوعی، که با جستجوی دادههای پزشکیو کشف دیدگاه ها برای کمک به بهبود نتایج سلامت و تجربیات بیمار و تشخیص بیماری با مشاهده علائم حیاتی دریافتی از بدن بیمار که در صورت افزایش خطر هشدار می دهدهکه استفاده ازهوش مصنوعی در این دستگاه می تواند به پردازش دادههای پزشکی کمک کند و به متخصصان پزشکی بینش های مهمی بدهدو سنسور های تشخیصی از جمله سنسور تشخیص آلرژی و ایدز، سنسورسرطان، سنسورفشارخون، سنسورافسردگی، سنسورقند، وسنسور های تشخیص پروتئین که اغلب با درک اطلاعات تماسی ، تنشی،مجاورتی، بینایی، صوتی، به کار می روند، دستگاهی را تعبیه کرد که بتواند با نصب بر روی بدن افراد اقدام به تشخیص زود هنگام بیماری ها نماید. تا بتوان جلوی بروز بیماری را گرفت و در بعضی مواقع با تشخیص زود هنگام قبل از عود بیماری اقدام به درمان بهتر و سریع تر بیماری نمود.

کلیدواژه ها

بیماری-پیشگیری-هوش مصنوعی-سنسور-درمان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.