طراحی، شبیه سازی و ساخت برد کنترل شارژ باتری لیتیوم یون ۳ سلول((BMS مجهز بهمتعادل کننده غیرفعال

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: چهارمین کنفرانس بین المللی مهندسی برق، کامپیوتر، مکانیک و هوش مصنوعی
  • کد COI اختصاصی: EECMAI04_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 618
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی محمودی

دانش آموخته ی کارشناسی ارشد، دانشکده مهندسی برق، جنگ الکترونیک و سایبری، دانشگاه جامع امام حسین (ع)، تهران، ایران

سیدمحمد علوی

دانشیار، دانشکده مهندسی برق، جنگ الکترونیک و سایبری، دانشگاه جامع امام حسین (ع)، تهران، ایران

حسین ملائی

پژوهشگر، دانشکده مهندسی برق، جنگ الکترونیک و سایبری، دانشگاه جامع امام حسین (ع)، تهران، ایران

چکیده

با توجه به محدودیتهای منابع تجدید ناپذیر و ... سلولهای ذخیره ساز انرژی مانند باتریها به عنوان نوعی منبع تغذیه متحرک مورد توجه قرار گرفته اند. باتریهای لیتیومی، با توجه به ماهیت فلز لیتیوم دارای مزایایی مانند: عمر طولانی، راندمان شارژ و دشارژ خوب هستند و از جایگاه ویژهای در میان باتریهای قابل شارژ برخوردار هستند. به دلیل کوچک بودن ولتاژ سلولهای ذخیره ساز انرژی، اغلب این سلولها با هم سری شده و از آنجایی که این باتریها، نمودار شارژ و تخلیه غیرخطی دارند و نسبت به اضافه ولتاژ حساس بوده و فرآیند شارژ و دشارژ بیش از حد آنها به دلیل تفاوتهای اجتناب ناپذیر سبب اختلاف ولتاژ، افزایش دمای باتری، استفاده غیر بهینه ظرفیت بسته باتری، کاهش طول عمر و حتی انفجار این باتریها میشود، به منظور رفع این مشکلات و عملکرد ایمن و اقتصادی باتریها استفاده از یک سیستم مدیریت باتری (BMS)۱ به منظور کنترل و حفاظت در عمل الزامی است.در این مقاله طراحی، شبیه سازی و ساخت سیستم مدیریت باتری مناسب برای سه باتری لیتیوم-یونی سری ارائه شده است که ضمن رفع مشکلات فوق، سرعت شارژ باتری را افزایش داده و نسبت به ساختارهای مرسوم ابعاد، هزینه و پیچیدگی کمتری دارد و در مقایسه با سایر طراحیها اقتصادیتر است. جهت بررسی و صحت عملکرد مدار پیشنهادی یک نمونه آزمایشگاهی طراحی و ساخته شده است. نتایج آزمایشگاهی حاصل، با نتایج شبیه سازی به خوبی مطابقت دارد.

کلیدواژه ها

سیستم مدیریت باتری، باتری لیتیوم-یون، متعادل کننده

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.