مطالعه ای در روش QFD و تاثیر آن در طراحی و تولید دست ساخته های هنری سرامیکی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: پنجمین کنفرانس ملی و دومین کنفرانس بین المللی الگوهای نوین مدیریت کسب و کار در شرایط ناپایدار
  • کد COI اختصاصی: MBAC05_103
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 81
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فروغ عموئیان

استادیار دانشکده هنر و معماری دانشگاه مازندران، بابلسر

چکیده

این پژوهش به بررسی یکی از روش های سیستماتیک تحلیل و ارتقاء طراحی محصول، تحت عنوان گسترش عملکرد کیفیت (QFD) و میزان قرابت آن با فرآیند توسعه طراحی محصول می پردازد. همانطور که در روند طراحی، شاخص-های اجتماعی، فنی، فرمی و اقتصادی در نظر گرفته شده و محصول با ارزیابی این شاخص ها طراحی و تولید می گردد؛ توسعه و بهبود فرم و عملکرد محصول در نظام محاسباتی QFD، با شاخص های نیاز مشتری، نیازمندهای فنی، توسعه قطعات و تحلیل بازار سنجیده می شود و اشتراکات محتوایی در هر دو ساختار، به نقش QFD در تحول بارز برخی محصولات در مقاطع زمانی متفاوت اشاره دارد. بر خلاف نمونه پژوهش های مشابه که به ارزیابی پیمایشی یک محصول در روش QFD و با استفاده از متغیرهای عددی می پردازند؛ هدف کلی این پژوهش امکان سنجی تاثیر روش QFD در ارتقاء محصول و خدمات برای مشتریان دست ساخته های هنری سرامیکی می باشد. این دست ساخته ها اغلب توسط دانش آموخته ها و هنرمندان رشته صنایع دستی طراحی و در کارگاه های خانگی و صنعتی تولید شده و تحت عنوان یا برند مشخصی، بازاریابی و به فروش می رسند. سوال اصلی پژوهش این است که شاخص های محتوایی مورد استفاده در QFD چگونه در تحولات شکل و فرم دست ساخته های سرامیکی موثر بوده اند و در فرایند تولید و بازاریابی توسط طراحان استفاده شده اند؟ روش پژوهش توصیفی – تحلیلی و رویکرد آن بر اساس محتوای مفهوم دار روش QFD و تحلیل متغیرهای مفهومی آن و تطبیق فرآیند طرح ریزی طراحی در توسعه و ارتقاء محصول در نزد طراح با نگاهی میان رشته ای می باشد.

کلیدواژه ها

کنترل عملکرد کیفیت (QFD)، طراحی محصول، دست ساخته های سرامیکی، بازار، فروش

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.