مدیریت خدمات اقتصادی واجتماعی وتعیین درجه بندی با استفاده از مدل اسکالوگرام (مطالعه موردی: شهر فریدونکنار)

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعات جغرافیا، عمران و مدیریت شهری، دوره: 9، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_GEO-9-3_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 83
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عسگری طالبی

دانشجوی کارشناسی،مهندسی فناوری اطلاعات،دانشگاه علمی کاربردی،واحد بابل ،بابل ، ایران (نویسنده مسئول)

حسین امین تبار

دانشجوی کارشناسی، مدیریت بازرگانی، دانشگاه علامه امینی ، واحد بهنمیر، بهنمیر، ایران.

محسن نوتراش

دانشجوی کارشناسی ارشد،معماری،دانشگاه غیرانتفاعی پارسا،واحد بابلسر،بابلسر،ایران.

محمد قاسمی

دانشجوی کارشناسی،عمران دانشگاه علامه طباطبایی،واحد قائمشهر، قائمشهر،ایران.

علی مولایی

دانشجوی کارشناسی ارشد،معماری،دانشگاه غیرانتفاعی،پردیسان فریدونکنار،فریدونکنار،ایران.

چکیده

شناخت و درک تفاوتهای موجود میان مناطق شهری از نظر میزان برخورداری آنها از امکانات و خدمات گوناگون به منظور شناخت سطح توسعه و محرومیت مناطق، میزان فاصله هر منطقه از اهداف تعیین شده،کاهش نابرابری های منطقه ای، تنظیم برنامه های متناسب با شرایط و امکانات مناطق ضرورتی اجتناب ناپذیراست. دراین مقاله با بهره گیری از روش اسکالوگرام، میزان برخورداری محلات شهر فریدونکنار از شاخصهای توسعه در حوزه های جمعیتی، آموزشی، بهداشتی -درمانی، تاسیساتی زیر بنایی، سیاسی اداری و اجتماعی رفاهی و سهم هر یک از شاخصها و تاثیر آنها در توسعه تعیین شده است. به این ترتیب ، میزان توسعه یافتگی محلات فریدونکنار از منظر این شاخصها مشخص می شود که این امر راهی است برای مسئولان و برنامه ریزان این شهرستان جهت تعیین اولویتهای مربوط به طرحها و برنامه های مختلف توسعه محور و توجه بیشتر به شاخصهایی که از لحاظ توسعه ای در وضعیت نامناسبی قراردارند. نتایج این مطالعه نشان می دهد که اختلاف و شکاف زیادی بین محلات مختلف وجود دارد و از لحاظ شاخصهای مختلف توسعه ای، محلات ۱۳ ، ۵ ، ۲ ،۹ ، یک، ۱۱ و ۱۲ دارای سطح برخورداری از امکانات بالا و از لحاظ توسعه یافتگی در سطح نیمه توسعه یافته رو به بالا، محلات ۶ ، ۱۴ و ۱۰ دارای سطح برخورداری نسبتا بالا و از لحاظ توسعه یافتگی درسطح متوسط وکم توسعه و محلات ۴ ، ۷ ، ۸ و ۳ دارای سطح برخورداری محروم و از لحاظ توسعه یافتگی در سطح فاقد توسعه می باشند.

کلیدواژه ها

اقتصادی، اسکالوگرام، اجتماعی، فریدونکنار

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.