بررسی نقش مدیریت سرمایه اجتماعی در مشارکت شهروندان در اجرای طرح های عمرانی و توسعه شهری با رویکرد آینده پژوهی (مطالعه موردی: شهر فریدونکنار)

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعات جغرافیا، عمران و مدیریت شهری، دوره: 9، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_GEO-9-3_004
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 92
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید علی صیادی کناری

کارشناس مهندسی علوم کامپیوتر،دانشگاه پیام نور،واحدمحمود آباد ،مازندران،ایران(نویسنده مسئول)

حسین بابانتاج احمدی

کارشناسی ارشد،مهندسی نرم افزارکامپیوتر،دانشگاه آزاد اسلامی،واحد قائمشهر ،مازندران،ایران

آسیه عابد پور

کارشناسی ارشد،مهندسی نرم افزار،موسسه آموزش عالی پردیسان،واحد فریدونکنار،مازندران،ایران

مقداد عباسی

کارشناسی ارشد،مهندسی نرم افزارکامپیوتر،دانشگاه آزاد اسلامی،واحد بابل ،مازندران،ایران

لاله منجزی

کارشناسی ارشد،گرایش مدیریت مالی،دانشگاه آموزش عالی غیرانتفاعی خزر،واحد محمود اباد،مازندران ،ایران

چکیده

پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش مدیریت سرمایه اجتماعی در مشارکت شهروندان در اجرای طرح های عمرانی و توسعه شهری (مطالعه مورد ی: شهر فریدونکنار) می باشد. روش گردآوری داده ها پیمایش می باشد. جامعه آماری را ۸۰۰۰ نفر از شهروندان فریدونکنار تشکیل می دهد. براساس جدول نمونه گیری استانداردکرجسی و مورگان، ۳۸۱ نفر به عنوان نمونه انتخاب شده اند. برای دسترسی به نمونه در این تحقیق از روش نمونه گیری خوشه ای استفاده شده است. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه می باشد. روایی پرسسشنامه ها با کسب نظر کارشناسان حاصل و پایایی حاصل از آلفای کرانباخ نیز برای پرسشنامه سرمایه اجتماعی برابر با ۸۱۲/۰ و برای پرسشنامه مشارکت اجتماعی ۷۹/۰ می باشد. به منظور آزمون فرضیات تحقیق با توجه به نرمال بودن داده ها از آزمون های پیرسون و رگرسیون چندمتغییره استفاده شده است. نتایج تحقیق نشان داد که بین سرمایه اجتماعی و ابعاد آن (اعتماد اجتماعی،انسجام اجتماعی،روابط اجتماعی) و مشارکت شهروندان در اجرای طرح های عمرانی و توسعه شهری رابطه معنادار وجود دارد. یعنی کسانی که در در اجرای طرح های عمرانی و توسعه شهری مشارکت داشتند بیشتر ازشهروندانی که مشارکت نداشتند دارای سرمایه اجتماعی بودند. همچینین براساس نتایج رگرسیون چند متغیره اعتماد اجتماعی بیشترین تاثیر بر مشارکت شهروندان در اجرای طرح های عمرانی و توسعه شهری دارد.

کلیدواژه ها

سرمایه اجتماعی، مشارکت شهروندان ، طرح های عمرانی و توسعه شهری

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.