تعادل ومدیریت فضایی و تحلیل رتبه بندی خدمات اقتصادی واجتماعی با استفاده از مدل اسکالوگرام (مطالعه موردی: شهر فریدونکنار)

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعات جغرافیا، عمران و مدیریت شهری، دوره: 9، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_GEO-9-3_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 78
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین بابانتاج احمدی

کارشناسی ارشد،مهندسی نرم افزارکامپیوتر،دانشگاه آزاد اسلامی،واحد قایمشهر ،مازندران،ایران(نویسنده مسئول)

سید علی صیادی کناری

کارشناسی ارشد،مهندسی علوم کامپیوتر،دانشگاه پیام نور،واحدمحمود آباد ،مازندران،ایران

آسیه عابد پور

دانشجوی کارشناسی ارشد،مهندسی نرم افزار،موسسه آموزش عالی پردیسان،واحد فریدونکنار،مازندران،ایران

مقداد عباسی

کارشناسی ارشد،مهندسی نرم افزارکامپیوتر،دانشگاه آزاد اسلامی،واحد بابل ،مازندران،ایران

لاله منجزی

کارشناسی ارشد،گرایش مدیریت مالی،دانشگاه آموزش عالی غیرانتفاعی خزر،واحد محمود اباد،مازندران ،ایران

چکیده

شناخت و درک تفاوت های موجود میان مناطق شهری از نظر میزان برخورداری آنها از امکانات و خدمات گوناگون به منظور شناخت سطح توسعه و محرومیت مناطق، میزان فاصله هر منطقه از اهداف تعیین شده، کاهش نابرابری های منطقه ای، تنظیم برنامه های متناسب با شرایط و امکانات مناطق ضرورتی اجتناب ناپذیر است. دراین مقاله با بهره گیری از روش اسکالوگرام، میزان برخورداری محلات شهر فریدونکنار از شاخص های توسعه در حوزه های جمعیتی، آموزشی، بهداشتی -درمانی، تاسیساتی زیر بنایی، سیاسی اداری و اجتماعی رفاهی و سهم هر یک از شاخصها و تاثیر آنها در توسعه تعیین شده است. به این ترتیب ، میزان توسعه یافتگی محلات فریدونکنار از منظر این شاخصها مشخص می شود که این امر راهی است برای مسئولان و برنامه ریزان این شهرستان جهت تعیین اولویت های مربوط به طرحها و برنامه های مختلف توسعه محور و توجه بیشتر به شاخص-هایی که از لحاظ توسعه ای در وضعیت نامناسبی قراردارند. نتایج این مطالعه نشان می دهد که اختلاف و شکاف زیادی بین محلات مختلف وجود دارد و از لحاظ شاخص های مختلف توسعه ای، محلات ۱۳، ۵، ۲، ۹، یک، ۱۱ و ۱۲ دارای سطح برخورداری از امکانات بالا و از لحاظ توسعه یافتگی در سطح نیمه توسعه یافته رو به بالا، محلات ۶، ۱۴ و ۱۰ دارای سطح برخورداری نسبتا بالا و از لحاظ توسعه یافتگی درسطح متوسط و کم توسعه و محلات ۴، ۷، ۸ و ۳ دارای سطح برخورداری محروم و از لحاظ توسعه یافتگی در سطح فاقد توسعه می باشند.

کلیدواژه ها

اقتصادی، اسکالوگرام، اجتماعی، فریدونکنار.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.