مدیریت فرهنگ شهری و تاثیر آن بر جذب گردشگر فرهنگی(مطالعه موردی: شهر فریدونکنار)

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعات جغرافیا، عمران و مدیریت شهری، دوره: 9، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_GEO-9-3_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 112
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسین امین تبار

دانشجوی کارشناسی، مدیریت بازرگانی، دانشگاه علامه امینی ، واحد بهنمیر، بهنمیر، ایران(نویسنده مسول)

عسگری طالبی

دانشجوی کارشناسی،مهندسی فناوری اطلاعات،دانشگاه علمی کاربردی،واحد بابل ،بابل ، ایران

محسن نوتراش

دانشجوی کارشناسی ارشد،معماری،دانشگاه غیرانتفاعی پارسا،واحد بابلسر،بابلسر،ایران

محمد قاسمی

دانشجوی کارشناسی،عمران دانشگاه علامه طباطبایی،واحد قائمشهر، قائمشهر،ایران.

علی مولایی

دانشجوی کارشناسی ارشد،معماری،دانشگاه غیرانتفاعی،پردیسان فریدونکنار،فریدونکنار،ایران.

چکیده

در جهان سنتی، فرهنگ در قالب اندیشه و رفتارهایی شکل میگیرد که در هر جامعهای بنیاد زندگی جمعی را تشکیل داده و از نسلی به نسل دیگر منتقل میشود. هنجارهای فرهنگ سنتی برگرفته از میراثی بوده که به نسل امروز رسیده است. از این رو، پژوهش حاضر با هدف بررسی فرهنگ شهری و تاثیر آن بر جذب گردشگر فرهنگی(مطالعه موردی: شهر فریدونکنار) به انجام رسید. این پژوهش با استفاده از روش پیمایشی انجام شده است. جامعه آماری این تحقیق را کارکنان و مدیران اجرایی شهر فریدونکنار تشکیل میدهند که تعداد ۶۵۰ نفر میباشند و با توجه به جدول مورگان تعداد ۲۴۲ نفر بعنوان حجم نمونه و بطور تصادفی انتخاب گردیدند. جمعآوری اطلاعات با استفاده از ابزار پرسشنامه انجام شد و نیز پرسشنامه ها در میان کارکنان توزیع گردید. همچنین جهت تجزیه و تحلیل اطلاعات از نرمافزار SPSS استفاده شد. روشهای آماری مورد استفاده در این تحقیق آزمون کولموگروف - اسمیرنوف، یک نمونهای و رگرسیون خطی میباشد. با توجه به نتایج تجزیه و تحلیل دادها، مولفه های فرهنگ شهری)مشارکت جویی، مسئولیت پذیری، رعایت قوانین و مقررات و پایبندی به اصول شهروندی(بر جذب گردشگر فرهنگی در شهر فریدونکنار تاثیری مثبت و معنادار دارد که میتواند راهنمای سیاستگذاری درمدیریت شهری باشد .

کلیدواژه ها

فرهنگ شهری، مشارکت جویی، مسئولیت پذیری، رعایت قوانین و مقررات و پایبندی به اصول شهروندی، جذب گردشگر.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.