تحلیلی بر مهم ترین مهارت های شهرسازان در ایران و موفقیت دوره کارشناسی در انتقال این مهارت ها

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: نشریه هنرهای زیبا- معماری و شهرسازی، دوره: 19، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_JFAUP-19-4_001
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 65
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سید حسین بحرینی

استاد دانشکده شهرسازی، پردیس هنرهای زیبا، دانشگاه تهران

الهام فلاح منشادی

دانشجوی دکتری شهرسازی، پردیس هنرهای زیبا، دانشگاه تهران

چکیده

آموزش شهرسازی شامل سه مولفه اصلی است: دانش، مهارت­ها و ارزش­ها. مطالعات گسترده­ای به معرفی مهارت­های اصلی موردنیاز شهرسازان پرداخته­است ولی تفاوت­های بنیادی در آموزش شهرسازی در کشورهای در حال توسعه و کشورهای پیشرفته لزوم شناسایی مهارت­های مورد نیاز شهرسازان در این کشورها را افزایش می­دهد. برای شناخت مهم­ترین مهارت­های شهرسازان در ایران مجموعا ۳۴۱ پرسشنامه توسط دانشجویان، دانش­آموختگان، استادان و کارفرمایان شهرسازی تکمیل شده­است. در حالیکه مهم­ترین مهارت شهرسازان در کشورهای پیشرفته مهارت­های ارتباطی است، نتایج این بررسی نشان می­دهد که در ایران مهم­ترین مهارت برای شهرسازان با مدرک کارشناسی مهارت­های کار تیمی، مهارت­های تکنیکی و مهارت جمع­آوری اطلاعات می­باشد، و برای شهرسازان با مدرک کارشناسی ارشد مهم­ترین مهارت­ها شامل مهارت­های تحلیلی، ارائه شفاهی و تعریف مسئله است . این درحالی­است ­که دو مهارت بودجه بندی و مدیریت پروژه هم برای شهرسازان با مدرک کارشناسی و هم برای شهرسازان با مدرک کارشناسی ارشد دارای کم­ترین اهمیت می­باشد. ارزیابی موفقیت آموزش شهرسازی در انتقال مهارت­ها در ایران نشان می­دهد که سطح موفقیت در حد متوسط بوده­است. بیشترین موفقیت آموزش در انتقال مهارت­هایی چون مهارت­های تحلیلی، تکنیکی و سپس ارائه شفاهی دیده می­شود. در حالیکه مهارت­های مدیریتی (هر سه مهارت)، مهارت ارتباط با برنامه­ریزان و مسئولین طرح نیز در پایین­ترین حد است.

کلیدواژه ها

مهارت های شهرسازان, آموزش شهرسازی, ارزیابی, ایران

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.