تاثیر شهرت، حق الزحمه و تردید حرفه ای حسابرس بر کیفیت حسابرسی در مدیریت سود

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: فصلنامه مطالعات اخلاق و رفتار در حسابداری و حسابرسی، دوره: 3، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_SEBBA-3-2_003
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 138
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

ابوالفضل سلیمانی

کارشناسی ارشد، گروه حسابداری، دانشکده مدیریت، دانشگاه تهران، تهران، ایران

مهدیه شکریان برنجستانکی

استادیار، گروه حسابداری، موسسه آموزش عالی فروردین، قائمشهر، ایران

مریم لاله ماژین

استادیار، گروه حسابداری، دانشگاه فنی و حرفه ای، تهران، ایران

چکیده

هدف: هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر شهرت، حق الزحمه و تردید حرفه ای حسابرس بر کیفیت حسابرسی در مدیریت سود از دیدگاه حسابرسان عضو جامعه حسابداران رسمی ایران می باشد.روش: در این پژوهش از روش کمی- پیمایشی و ابزار پرسشنامه برای گردآوری داده ها استفاده شد. از میان ۲۳۰ موسسه حسابرسی عضو جامعه حسابداران رسمی در سال ۱۴۰۱، پرسشنامه ها از طریق ایمیل برای ۱۱۴ موسسه ارسال گردید که در نهایت ۹۶ پرسشنامه قابل استفاده دریافت شد. برای سنجش سازگاری درونی پرسشنامه از ضریب آلفای کرونباخ استفاده گردید. ضریب آلفای کرونباخ سطح پایایی قابل قبولی (۰.۷) را نشان می دهد. داده های حاصل از پژوهش با استفاده از نرم افزارSPSS  نسخه شماره ۲۸ مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.یافته ها: نتایج نشان می دهد که حق الزحمه و تردید حرفه ای حسابرس تاثیر قابل توجهی بر کیفیت حسابرسی در مدیریت سود دارد؛ اما شهرت حسابرس تاثیر مهمی بر کیفیت حسابرسی در مدیریت سود ندارد. این یافته نشان می دهد که حسابرسان برای کسب کیفیت حسابرسی بهتر در شیوه های مدیریت سود، باید بر حق الزحمه حسابرسی به عنوان معیاری از تلاش حسابرسی و تردید حرفه ای بیشتر تاکید نمایند.نتیجه گیری: نتایج این مطالعه می تواند به حسابرسان مستقل کمک کند تا کیفیت حسابرسی خود را در شناسایی و جلوگیری از هرگونه شیوه های دستکاری سود اجرا شده توسط مشتریان افزایش دهند. علاوه بر این، به نهادهای اجرایی مانند سازمان های حسابرسی و بورس و اوراق بهادار در بررسی شرکت هایی که سود خود را مدیریت می کنند، یاری رساند.

کلیدواژه ها

شهرت, حق الزحمه, تردید حرفه ای, مدیریت سود, کیفیت حسابرسی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.