ارائه و تببین مدل پیش بینی کننده آینده کارآفرینانه دانشجویان با تاکید بر شاخص های هوشمندی کسب وکار

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دوفصلنامه راهبردهای کارآفرینی در کشاورزی، دوره: 10، شماره: 19
  • کد COI اختصاصی: JR_JEA-10-19_009
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 109
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد علی سیاه سرانی کجوری

Department of Management and Economics, Faculty of Humanities and Social Sciences, Golestan University, Gorgan, Iran.

چکیده

چکیده مبسوط مقدمه و هدف: موضوع اشتغال و هدایت جمعیت فارغ التحصیل دانشگاهی به سمت کارآفرینی یکی از موضوعات پر چالش و مورد علاقه پژوهشگران این حوزه بوده و هست. یکی از سوالات اساسی که در این زمینه وجود دارد این است که چرا در یک شرایط و زمینه نسبتا مشابه، برخی از فارغ التحصیلان دانشگاهی فرصت های کارآفرینی را شناسایی و عملیاتی می کنند و برخی دیگر از چنین توانایی برخوردار نیستند؟ پاسخ به این سوال چند وجهی، از ابعاد گوناگونی قابل بررسی است که در پژوهش حاضر یک وجه آن یعنی شاخص های هوشمندی کسب وکار در شکل دهی آینده کارآفرینانه مدنظر قرارگرفته است. مواد و روش ها: در گام اول با استفاده از مرور ادبیات و پیشینه پژوهش در زمینه کارآفرینی و ارتباط آن با هوشمندی کسب وکار، ۱۳ بعد هوشمندی کسب وکار که می توانند در شکل دهی آینده کارآفرینانه تاثیرگذار باشند شناسایی شدند. در گام دوم به منظور واکاوی جامعه آماری از روش های کمی در علم داده کاوی (تشریحی و پیش بینی) استفاده شد. به منظور تشریح جامعه پژوهش، ۴۰۱ دانشجوی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی گرگان در سال ۱۴۰۱ با استفاده از شاخص دیویس-بولدین در سه خوشه مجزا از هم خوشه بندی و بررسی شدند، همچنین به منظور طراحی مدل پیش بینی کننده آینده کارآفرینانه دانشجویان از شبکه های عصبی مصنوعی استفاده شد. یافته ها: نتایج پژوهش نشان داد در جامعه آماری پژوهش، از نظر برخورداری از هوشمندی کسب وکار تفاوت معنادار و قابل توجهی بین دانشجویان وجود دارد به نحوی که بر اساس شاخص های هوشمندی کسب وکار، دانشجویان در سه خوشه قابل تفکیک و تمایز از هم هستند. نتایج در مرحله مدل سازی پیش بینی کننده آینده کارآفرینانه دانشجویان با استفاده از شبکه های عصبی نشان داد شاخص های هوشمندی کسب وکار از قابلیت پیش بینی کنندگی بالایی برخوردارند و با استفاده از آن ها می توان تغییرات متغیر وابسته را با دقت ۰/۹۲۵ پیش بینی کرد، همچنین نتایج تحلیل حساسیت در خصوص اهمیت متغیرهای جمعیت شناختی، تاثیر این متغیرها بر شکل دهی آینده کارآفرینانه را مورد تائید قرار داد. نتیجه گیری: با توجه به نتایج پژوهش حاضر می تواند این گونه استنباط کرد که دانشجویان از نظر شاخص های هوشمندی کسب وکار در وضعیت متفاوتی از همدیگر قرار دارند که این موضوع می تواند در شکل دهی آینده کارآفرینانه آن ها نقش مهمی را ایفا کند، لذا پیشنهاد می شود از طریق دوره های مهارت آموزی، در نظر گرفتن شاخص های هوشمندی کسب وکار در مراحل گزینش و انتخاب دانشجو، ارائه دروس عملی در دانشگاه، تقویت ارتباط صنعت و دانشگاه و معرفی کارآفرینان موفق به دانشجویان شاخص های هوشمندی کسب وکار تقویت و ارتقا یابند.

کلیدواژه ها

Artificial neural network, Business, Clustering, Entrepreneurship, Market intelligence ​​​​​, خوشه بندی, شبکه عصبی مصنوعی, کارآفرینی, کسب وکار, هوشمندی بازار

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.