بررسی تاثیر سیستم مدیریت ساختمان و عایق سازی در کاهش مصرف انرژی در ساختمان های بلند مرتبه

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهش های کاربردی در فنی و مهندسی، دوره: 4، شماره: 32
  • کد COI اختصاصی: JR_ARTE-4-32_002
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 116
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حامد بابائی

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته عمران دانشگاه انرژی، ساوه

سید ایمان واصفی

دکتری تخصصی، مهندسی مکانیک (تبدیل انرژی)، دانشگاه انرژی، ساوه

یوسف یاسی

دکتری تخصصی، گروه مکانیک، دانشگاه انرژی، ساوه

چکیده

یکی از مهم ترین مباحث در زمینه حفظ انرژی در ساختمان سازی عایق بندی می باشد که توجه به آن ضروری و واجب است. بنابراین پژوهش حاضر با هدف بررسی تاثیر سیستم مدیریت ساختمان و عایق سازی در کاهش مصرف انرژی در ساختمان های بلند مرتبه انجام شد. روش گردآوری داده ها کتابخانه ای و ابزار گردآوری داده ها استفاده از نرم افزارهای طراحی بود. نوع و روش انجام تحقیق بر اساس هدف، کاربردی و بر اساس ماهیت، توصیفی است. در این تحقیق مدلسازی یک آپارتمان مسکونی بلند مرتبه با نقشه معماری مرسوم در کشور ایران در نرم افزار Autodesk Revit انجام شد. پس از ورود نقشه به نرم افزار Revit و تکمیل آن، مدل نهایی به نرم افزار تحلیل داده های حرارتی ساختمان Ecotect وارد شد. نتایج نشان داد که اثربخشی بکارگیری استانداردهای BMS با ضریب رگرسیونی (R=۱. ۷۱۵) در سطح معنی داری (۰. ۰۰۰) تحت تاثیر اثربخشی تکنولوژیکی اجرای BMS، اثربخشی فنی اجرای BMS، اثربخشی مدیریتی اجرای BMS و دانش نیروی انسانی IFR قرار داشت و این متغیر نقش موثری بر عوامل موثر بر اثربخشی پیاده سازی استاندارد ها داشت. در رتبه بندی مهمترین اثربخشی پیاده سازی BMS (از دیدگاه کارشناسان) بررسی نشان داد که در رتبه بندی متغیر های اصلی برای تهیه اولویت بندی عوامل سوق از دیدگاه کارشناسان، مهمترین فاکتور های مورد بررسی به منظور اولویت بندی عوامل شامل سه اولویت ۱- اثربخشی اثربخشی تکنولوژیکی اجرای BMS ۲- دانش نیروی انسانی BMS و ۳- اثربخشی فنی اجرای BMS می باشند.

کلیدواژه ها

سیستم مدیریت ساختمان، عایق سازی، کاهش مصرف انرژی، مدل سازی.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.