اوضاع فرهنگی و اقتصادی سوسن مال

  • سال انتشار: 1401
  • محل انتشار: پژوهشنامه مطالعات راهبردی در علوم انسانی و اسلامی، دوره: 4، شماره: 50
  • کد COI اختصاصی: JR_HISS-4-50_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 54
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

رحمان پیرانشاهی

کارشناسی ارشد تاریخ اسلام (نویسنده مسئول)

داریوش سعیدی روشن

کارشناسی تاریخ

مهدی مهدی پور

کارشناسی مهندسی آب و خاک

چکیده

دشت سوسن مال یکی از جاذبه های طبیعی استان خوزستان می باشد و جزء بخش های شهرستان ایذه به شمار می آید. این ناحیه از نظر فرهنگی و اقتصادی دارای ویژگی های زیادی می باشد که آن را حائز اهمیت و ممتاز کرده است. دشت سوسن مال دارای پستی و بلندی های زیادی است، لذا همین عامل باعث شده که بر جاذبه های زیبای آن بیفزاید. بافت جمعیتی در این ناحیه به صورت روستانشینی و عشایری (این عامل بسیار کم شده است) صورت گرفته است. مردمان این ناحیه از تبار قوم لر، ایل بختیاری و شاخه ی هفت لنگ و باب بزرگ دینارانی به شمار می آیند، هرچند به ندرت باب های دیگر هفت لنگ نیز در این منطقه زندگی می کنند. باب بزرگ دینارانی به صورت گسترده و پراکنده و به صورت طایفه های گوناگون در ناحیه وجود دارند. ارتباط قومیتی زیاد و رابطه های خویشاوندی این طایفه ها جذابیت اجتماعی و فرهنگی منطقه را بیش از پیش موثرتر کرده است. اقتصاد منطقه شامل کشاورزی و دامداری است. بنابراین بر اساس همین عوامل در گذشته زندگی خود را سپری می کردند، ولی امروزه این عامل کفاف زندگی در این منطقه را نمی دهد و مجبور به مهاجرت به شهرها و یا رفتن به بازار کار می شوند. کسب و کار کم در این منطقه باعث می شود که جوانان زیادی را از منطقه برای کار در شهرهای صنعتی و بزرگتر دور کند. شرایط اقلیمی و جغرافیای مناسب این ناحیه جاذبه هایی را به وجود آورده است که می تواند بازار کاری برای جوانان ناحیه باشد. وجود آثار باستانی در ناحیه قدمت منطقه را نمایان می سازد، هرچند سیاح ها، مورخان و جغرافیدانان بزرگی همچون یاقوت حموی در رابطه با این ناحیه سخن به میان آورده اند و به اهمیت و قدمت آن پرداخته اند. به طور کلی مقاله حاضر نشان از اهمیت و قدمت منطقه به شمار می آید که حاضر می شویم این گفته ها را به رشته ی تحریر در آوریم.

کلیدواژه ها

سوسن مال، تاریخ، فرهنگ، بختیاری، دینارانی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.