کاربرد ازن در CIP و تاثیرات آن بر کیفیت شیرتولیدی

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: دومین سمینار ملی امنیت غذایی
  • کد COI اختصاصی: FSS02_474
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1027
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم عاملی

گلستان،کارشناس ارشد صنایع غذایی، عضو باشگاه پژوهشگران جوان،آزادشهر

سمیه کردافشار

مدیر داخلی نسیم گلستان، کارشناس ارشد مدیریت

چکیده

امروزه تقاضا جهت افزایش کیفیت شیر خام بخصوص در محصولاتی مانند پنیر رو به افزایش است، افزایش مصرف محصولات لبنی ، ارتقاء کیفیت ،افزایش دوره ماندگاری و رسیدن به یک کیفیت میکروبی مناسب ، نیاز به شناسایی نقاط بحرانی و چگونگی مدیریت صحیح می باشد که از مهمترین و اصلی ترین عامل دستیابی به این هدف ارتقاء کیفیت شیر، به عنوان مواد اولیه می باشد. فرایند ضد عفونی کردن و شستشو با مواد شوینده، در فرایند )CIP دستگاه ها ومخازن( دارای معایبی از جمله رشد باکتری ها گرم مثبت در شیر بوده و کیفیت آن را به خطرمی اندازد لذا ازن می تواند جایگزین روش های CIP قدیمی چون کلر ، بخار ، و سود شود در واقع ازن ، باعث کاهش هزینه های استفاده از مواد شیمیایی، تاثیر مثبت بر CIP و همچنین دارای خاصیت اکسیداسیونی بالا می باشد. نتایج نشان دهنده کاهش زمان عملیات در CIP ، افزایش عملکرد سیستم و استفاده از آن، بسیار ارزان تر و موثرتر از دیگر روش ها است.در این پژوهش در نظر است، استفاده از ازن به دلیل مزایای بالا در فرایند CIP ، جایگزین دیگر روش ها شود.

کلیدواژه ها

ازن، شستشو، کیفیت، CIP

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.