بررسی ارتباط بین سلامت عمومی و کار عاطفی در پرستاران بیمارستان های دولتی و خصوصی

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: دوماهنامه طلوع بهداشت، دوره: 22، شماره: 3
  • کد COI اختصاصی: JR_TBS-22-3_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 133
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

علی روحانی

Yazd University

عباس عسکری ندوشن

Yazd University

گلنوش دخیل عباسی

Yazd University

علیرضا زارعی محمود آبادی

Yazd University

چکیده

مقدمه: کار عاطفی به عنوان یکی از مولفه های مهم محیط های کاری شناخته می شود که در آن کارکنان بایستی از راهبردهای گوناگون برای مدیریت و کنترل احساسات در تعامل با ارباب رجوع استفاده کنند.یکی از مولفه های مهم اثرگذار بر کار عاطفی، سلامت عمومی کارکنان است. این پژوهش با هدف بررسی رابطه سلامت عمومی و کارعاطفی در بین پرستاران بیمارستان های دولتی و خصوصی کشور انجام شد. روش بررسی: داده های پژوهش از روش پیمایش و به صورت مقطعی جمع آوری شد. جامعه پژوهش ۴۸۰ نفر از پرستاران بیمارستان های خصوصی و دولتی کل کشور بودند که به روش نمونه گیری غیر تصادفی در دسترس انتخاب شدند. تجزیه و تحلیل یافتههای تحقیق، با استفاده از نرم افزار۲۲SPSS  و به کمک آزمون های آماری دومتغیره و چند متغیره انجام گردید. یافته ها: نتایج نشان داد متغیرهای مستقل تحقیق شامل بی خوابی، تحت فشار بودن، احساس ناراحتی و افسردگی، خوشحالی وخوش بینی تاثیرمعنی دار بر متغیر وابسته داشته اند که از این میان متغیراحساس ناراحتی و افسردگی با بتای (۱۷۸/۰) و سطح معناداری (۰۰۲/۰) بیشترین تاثیر را بر روی متغیر کارعاطفی دارد. نتایج تحلیل رگرسیون نشان می دهد که متغیرهای مستقل، ۱۷درصد از واریانس متغیروابسته را تبیین کرده اند.  نتیجه گیری: بهبود و ارتقاء سلامت عمومی پرستاران باعث افزایش مهارت آنها در کارعاطفی می شود که به آنها در شکل گیری روابط موفق انسانی و ایجاد روابط موثر درمانی با بیماران کمک شایانی می کند.در همین راستا پیشنهاد می شود تمهیدات لازم برای حفظ و ارتقای سلامت عمومی پرستاران از قبیل معاینات و مشاوره های منظم و برگزاری جلسات متعدد برای افزایش روحیه و انگیزه کاری و تقویت باورهای فکری و ارزشی، استفاده از برنامه های مفرح ورزشی، فرهنگی و مذهبی همراه با اعطای امتیازات ویژه مالی و غیرمالی صورت گیرد.

کلیدواژه ها

General Health, Emotional Regulation, Nurses, Emotional Labor, کارعاطفی, سلامت عمومی, پرستاران, مدیریت عواطف

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.