بررسی آثار محیط زیستی توسعه استفاده از توربین های بادی و نیاز به سیاست گذاری های وابسته

  • سال انتشار: 1402
  • محل انتشار: فصلنامه پژوهش های سیاستگذاری و برنامه ریزی انرژی، دوره: 9، شماره: 2
  • کد COI اختصاصی: JR_EPPR-9-2_007
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 159
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مریم موذن

University of Bonab

مهدی ثقفی

University of Bonab

چکیده

سهم انرژی های تجدیدپذیر علی الخصوص نیروگاه های بادی در سبد تامین انرژی کشورها در حال افزایش روزافزون است. تولید توان الکتریکی در توربین های بادی با کمترین وابستگی به مصرف آب و انتشار کربن انجام می شود و به همین دلیل این نیروگاه ها در زمره صنایع سبز قرار می گیرند. ولی بایستی در نظر داشت که انجام هرگونه فعالیت صنعتی حتی در صنایع سبز نیز می تواند تاثیرات مخربی بر محیط زیست پیرامون خود داشته باشد. بررسی و شناسایی اثرات محیط­زیستی می تواند نقش اساسی در وضع و اعمال قوانین و مقررات مرتبط با جایابی، احداث و بهره برداری از این نیروگاه ها داشته باشد و منتج به هرچه سبزتر شدن این صنعت شود. این مقاله به اثرات گوناگون محیط زیستی نیروگاه های بادی و بروزترین روش های کاهش این اثرات که در مراجع علمی مورد مطالعه قرار گرفته اند می­پردازد. براین اساس مقدمات ساختاری برای کمی سازی تاثیرات نامطلوب و اتخاذ تصمیم مناسب برای جایابی مناسب توربین های بادی با توجه به شرایط هر منطقه فراهم آورده شده است. عمده­ترین اثرات نامطلوب بررسی شده شامل: نیاز هم زمان به نیروگاه های فسیلی، آلودگی صوتی، تغییر منظره، برخورد پرندگان، چشمک زدن سایه، تغییرات در اکوسیستم منطقه در حین ساخت و بهره برداری نیروگاه، انتشار کربن و ایجاد سایر آلاینده ها در فرآیند ساخت، بازیافت در پایان عمر و از کار اندازی، و وقوع حوادث در نیروگاه های بادی بوده است. در خاتمه وضعیت فعلی قوانین و مقررات محیط زیستی ناظر بر این نوع از نیروگاه ها در ایران و میزان اثرگذاری این سیاست ها بررسی شده است.

کلیدواژه ها

Wind Turbine, Environmental Impacts, Renewable Energy, Life Cycle Analysis, Green Industry., توربین بادی, آثار محیط زیستی, انرژی های تجدیدپذیر, تحلیل چرخه حیات, صنعت سبز.

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.